Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe serbest bırakıldı

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe serbest bırakıldı
Darbe girişimine destek verdiği iddiasıyla, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’na gözaltına alınan Mehmet Türe, serbest bırakıldı. Türe yaptığı açıklamada terör örgütüne lanet okuyarak "Kendimden eminim ve devletime de güveniyorum" dedi.

MHP'li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, dün belediyedeki makamında ve evinde arama yapıldıktan sonra adliyeye giderek cumhuriyet savcısına ifade verdi. Başkan Türe, 16 saatlik sorgunun ardından bugün sabah saatlerinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sorgu süresince çok sayıda partililer ile belediye personelinin tamamı Başkan Türe'ye destek vermek amacıyla adliye binası önünden ayrılmadı. Sabaha kadar süren bekleyiş sonrası serbest kaldığını öğrenen Türe'nin ailesi ve sevenleri büyük bir sevinç yaşadı.

Kendisine destek verenler ile adliye binası önünden belediyenin meclis salonuna gelen Başkan Mehmet Türe, coşkulu kalabalığa burada bir açıklama yaptı. Başkan Mehmet Türe, darbe girişiminde bulunan üniformalı çetecileri lanetle kınadığını söyleyerek, açıklamasına başladı.

Tek Korkum siyasi Baskı idi. Allah'a Şükür O da olmadı

Tek korkusunun bir yerlerden siyasi baskı yapılması olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Türe, çok şükür böyle bir şey olmadı ve Savcılarımız ve Hakimlerimiz objektif bir şekilde davrandıklarını belirtti ve “Adli makamlarımıza polisimize, askerimize savcı ve hakimlerimize güvenim her zaman tamdır. Kendimden eminim ve devletime de güveniyorum.” dedi. 

Fethullah Terör Örgütünü Lanetle Kınıyorum

Başkan Türe kendisini dabaha kadar  Adliye önünde bekleyen vatandaşlara hitaben, “Sizlerle ben, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir ülkücü gibi yaşadık, devam edeceğiz. Defalarca açıklama yaptım arkadaşlar. Ama buradan tekrar bir açıklama yapma gereği duyuyorum. 24 yıldır onurla gururla şerefle taşıdığım, şerefli silahlı kuvvetler üniforması altında devletimin polisine, milletimin polisine, masum vatandaşımıza ve ekmeğini yediğimiz Türkiye Cumhuriyetinin resmi kurumlarına, göz bebeğimiz polis harekata, emniyet müdürlüğüne  Meclisimize ve diğer yerlere kurşun atan, bomba atan,tarayan, eylem yapan üniformalı çetecileride lanetle kınıyorum. Bu suçsuz günahsız, emir komuta altındaki suçşsuz günahsız 20 yaşındaki Mehmetçiğin ayıklanarak  geri kalanların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. ” dedi.

Mehmetçiğimi Ayrı Tutuyorum

Mehmetçiğin tatbikat yapıyoruz denilerek kandırıldığını kaydeden Başkan Türe Ben Mehmetçiği Anlıyorum. Emir kuludur. Generalleride anlıyorum. Onlarda nefsine teslim olmuş  ikbal peşinde koşanlarıda anlıyorum. Ama şunu anlamıyorum.  Bende yüzbaşı rütbesinden ayrıldım, üsteğmen yüzbaşı rütbesinde o helikopterleri kullanan, o uçakları kullananların nasıl kurşun attıklarını, nasıl bomba attkıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Ve onları Allah'a havale ediyorum öncelikle. Allah onları kahretsin.  

PKK ile Mücadelenin Sürmesini İdamın Gelmesini İstiyorum
Bildiğiniz gibi 3 aylık OHAL uygulaması başladı. Hiçbir suça karışmamış vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Öncelikle Güneydoğuda doğuda PKK ile mücadelenin devam etmesini ve idamın getirilmesini istiyorum.” dedi.