Anaokuluna el yapımı patlayıcı atıldı

Anaokuluna el yapımı patlayıcı atıldı
Van’ın İpekyolu ilçesindeki bir anaokuluna PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı atıldı. Patlamanın etkisiyle okulda hasar meydana gelirken, okulun Türk bayrağı ise indirildi.

Van'ın  İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Şafak Anaokulu’na PKK’lı teröristler tarafından gece saatlerinde el yapımı patlayıcı atıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, ana sınıfının girişi tamamen yanarak büyük hasar meydana geldi. Saldırı öncesi güvenlik kameralarını tahrip eden saldırganlar, okulun önündeki direkte bulunan Türk Bayrağı’nı da indirdi. İndirilen bayrağı saldırganların beraberinde götürdüğü belirtildi. Polis, 
Sabah anaokulunda inceleme yaparken, okul bahçesinde de patlamamış bir el yapımı patlayıcı bulundu. Saldırıyla ilgili açıklama yapan İpekyolu İlçe Milli eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, saldırganların bayrak direğiyle okulun kapısını kırdığını söyledi.

"KABUL EDİLEMEZ" 

Yavuzer olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Nedeni ne olursa olsun okullara, eğitim yuvalarına yapılan saldırılar asla ve asla kabul edilemez. Çocukların eğitim öğretim hakkını engellemek anayasal bir suçtur. Okullarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyorum. İlçemizde son zamanlarda bu saldırıların sayısı arttı. Bir yıl içinde 20’den fazla okulumuza saldırı düzenlendi. Tüm derneklerden, sendikalardan ve STK’lardan bu tür eylemlerin karşısında sessiz kalmamalarını, seslerini yükselterek bu çirkin ve menfur saldırıları kınamalarını istiyorum. Okulumuz en kısa sürede eskisinden daha güzel hale getirilecektir. Bu tür saldırılar şevkimizi ve çalışma azmimizi asla kırmayacaktır."