Anayasa kim için yapılıyor?

Bir taraftan millî birliğin yegâne temin edicisi, kurucusu, inşacısı Mustafa Kemal'in heykelini kaldırıyorlar, öte yandan "yoksa Sevr'e döneriz" deyip seferberlik çağrısı yapıyorlar.

Bu nasıl iş arkadaş?

Dünya tarihinin en büyük milliyetçi liderinin heykelini, kurtardığı vatan topraklarından kaldırıp atacaksın.

Lozan, Rize'yi kurtarırken zerre kadar şikayetin olmayacak. "Niye kurtardın" demeyeceksin. "Rize, Lozan'ın dışında kalsaydı" da demeyeceksin.

Bal gibi kabulleneceksin.

İşine gelecek.

Lozan'ın kurtardığı ve vatan yaptığı, özgürlüğü getirdiği Rize'de büyüyecek, okuyacak, gerine gerine yatıp uyuyacaksın.

Sonra gün gelecek velinimetine en büyük saygısızlığı yapmaktan çekinmeyeceksin.

Millî düşüncenin sembolü heykelini Rize'ye yakıştıramayacak kaldıracaksın..

Ve bütün bunlar olurken tek kelimelik bir ses vermeyeceksin..

Sessizlikte boğulacaksın...

Ve bizden millî birlik isteyeceksin.. "Gelin kardeş olalım" diyeceksin. "Haydin ülkemizi savunalım" diyeceksin...

Elbet biz de soracağız..

Ülkemizi, çok seneler önce, henüz siz bu dünyaya doğmamışken kurtaranlara karşı yapılan bu saygısızlık karşısında susarken sizinle neden birlik olalım?

Yok edişlerinizin ilki değil ki...

Millî olanları kırıp dökmeniz son değil ki..

Andımız kaldırılırken...

Bayrak şiiri ders kitaplarından çıkarılırken...

Sevr'in ta kendisi olan bölücü teröristlerle Oslo'larda pazarlıklar yapılırken, kışlaların önünden Türk bayrağı indirilirken ve daha nicelerinde sesiniz çıkmadığı gibi gene çıkmıyor..

Kusura bakmayın..

Size güvenmiyoruz..

Atatürk'ün heykellerini sökerek, isimlerini kazıyarak, ikide bir Lozan'ı hezimetmiş gibi anlatarak bizden gönlümüzü istemeyin..

Veremeyiz...

Başkanlık kim için?

Ümit Özdağ diyor ki, "Bu anayasa değişikliğinin 123 ve 126'ncı maddelerinde yapılan değişiklik cumhurbaşkanlığına özerk bölge kurma fırsatı veriyor..."

MHP'ye soruyorum: Cumhurbaşkanına özerklik kurma yetkisini hangi millî davaya hizmet etmesi için veriyorsunuz?

Hâlâ "MHP haklıdır. Vardır bir bildikleri" diyerek sağda solda konuşan bütün arkadaşlara da aynı soruyu izninizle yüksek sesle soruyorum: Hangi vatan ve millet davasına lazım olacağı için yeni anayasada Cumhurbaşkanına ülkeyi bölme imkânı verilmesini görmezden geliyorsunuz?

Özdağ açıklamasının devamında bir temennisini dile getiriyor: "Hiçbir MHP'linin, böyle bir anayasa değişikliğine 'evet' demeyeceğine inanıyorum."

Biz de inşallah demek istiyoruz. Ancak Meclis'teki tutum ve davranışlara baktığımızda pek öyle görünmüyor gibi.. İnşallah Ümit Hoca haklı çıkar.

Eğer özerklikle ilgili maddeler özellikle anayasaya konuluyorsa ister istemez akıl sahiplerini işkillendirecektir. Ve yine yüksek sesle soracaktır: Yeni anayasa aslında ne için ve kim için yapılıyor?

Böyle sormakta haksız mıyım?

Devleti yönetenlerin düşüncesinde özerklik yoksa, anayasaya, ihtimal dâhilinde bile olsa neden böyle bir madde koysunlar?

Yazarın Diğer Yazıları