Anayasa profesörleri yürümeli

Hatta bütün hukuk profesörleri yürümeli. Anayasa profesörlerimiz gazete ve televizyonlarda cesaretle açıklamalar yaptılar. Şu işe bakın. Doğruları söyleyen profesöre cesur diyoruz. Oysa Tayyip Erdoğan 10 günde 4 anayasa ihlali yaptı. Herkes saydı, bir de ben sayayım: Başbakanlığı düştüğü halde, başbakanlık yetkilerini kullanıyor, Cumhurbaşkanı olduğu halde o kadar meraklı olduğu Köşk’e çıkmıyor, YSK’nın kararını Resmi Gazete’de yayınlatmıyor, parti Genel Başkanlığını sürdürüyor. Böyle bir facia Filipinler’de bile yaşanmamıştır.

Emine Hanım, Çankaya Köşkü’nü kasvetli bulmuş. Yani 3 dil bilen bir cumhuriyet kadınının (Latife Hanım) döşemedeki zarafetini anlamamış. Camlarını pimapen yaptırsın bari. Yeni yaptırdıkları ucubeyi gördüm. Yemin ederim Çavuşesku’nun Bükreş’te yaptırdığı sarayına benziyordu. Ben o sarayı gördüm. Sonlarının benzeyeceğini zannetmiyorum. Çünkü Çavuşesku bağlantısızlardandı. 

***

Bu arada çaktırmadan güzel Diyarbakırımıza terörist heykeli dikiliyor. Musul’u almamıza engel olan ve bizi İngilizlere karşı müdafaada zayıf bırakan Şeyh Sait’in ismi, idam edildiği Dağkapı Meydanı’na zaten verilmiş bulunuyor.
Eskiden profesörler bir anayasa ihlali gördüler mi cübbelerini giyip sokağa çıkarlardı.
Bir tanesini hiç unutmam. Yanımızda, hem de arkadaşımız olan Medeni Hukuk Profesörü İsmet Sungur Bey de vardı. Hasta bacağı ile yürüyordu. Bu iş, Özal’ın ‘anayasa bir kere delinmekle bir şey olmaz’ değişiyle mi başladı bilmiyorum. Yoksa o demese de bugünküler böyle mi yapacaklardı! 
Kendini yasalardan korumak zorundaymış. Öyleyse yasaları ihlal etmezsin, suç işlemezsin. Subaylarımız, cumhuriyetin kanunlarını ihlal etmemek için senelerce Silivri’de yattılar. Şimdi Diyarbakır’da yollar kesiliyor, PKK yol kontrolü yapıyor, jandarmaya ateş açıyor ve bunlar tabii olaylarmış gibi karşılanıyor. Bir de Selo hayranlığı var. Aydınlarımız Selo hayranlığına kapıldılar. Yumuşak konuşuyormuş, suratsız kadın yetkililer gibi bağırıp çağırmıyormuş, yakışıklıymış. Bunlara bir son verin aydın kardeşler. Ömrünüzde edepli, yakışıklı lider görmediniz mi?

***

Siyonistlerin stratejisi nasıl de belli oldu. Esad’ı devirerek Siyonist Kürt devletini kurmak için Erdoğan’ı öne sürdüler. Esad olmayınca Maliki’yi denediler. O da olmayınca yıllardır orada burada istihbarat örgütlerinde MOSSAD’ın CIA’nın MI6’nın yetiştirdiği çeşitli dinden teröristleri Sünni Müslüman diye yutturarak ve üstelik Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) kuracağız diye büyük facialara katliama soyundular. IŞİD’le işleri bitmiş olmalı ki şimdi de IŞİD’i bombalıyorlar. Yani PKK’nın ve Barzani’nin önünü açıyorlar. Evvela onlara IŞİD’le savaşan kahraman statüsü verdiler. Bizim yıllarca savaştığımız PKK, şimdi Siyonist Kürt devletinin kurulması yolunda emin adımlarla yürüyor.
Ben gene de Atatürk’ü beklemekten vaz geçmiyorum. Bir gün onu yürüyen profesörlerin ve gençlerin başında görmek umuduyla teselli buluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları