Android 13’ün bildirim paneli güncellendi: Bakın yeni tasarım nasıl

Android 13’ün bildirim paneli güncellendi: Bakın yeni tasarım nasıl
Uygulama geliştiricileri, Android 13'ün bildirim paneline güncelleme yaptı. İşte o tasarım artık böyle görünecek

Bakın yeni tasarım nasıl

ShiftDelete''de yer alan habere göre; geliştirilme aşamasında olan Android 13, geliştiriciler tarafından erkenden yüklenebilen bir demoya sahip. Uygulama geliştiricileri, Android’in yeni sürümünü erkenden yükleyerek uygulamalarını yeni güncellemeye uyumlu hale getiriyor. Bu süreç yaşanırken Android 13’ün bünyesine yeni özellikler de ekleniyor. Geliştirici önizlemesinin yeni sürümü ile Android 13’te çeşitli yenilikler görüyoruz.

Android 13 Developer Preview 2, medya çubuğunu değiştiriyor

Android’in son sürümlerinde medya yönetim paneli sıkça değişti. Android 11’de büyük bir değişim görmüştük ve ardından küçük değişiklikler de yapılmıştı. Android 13 için yayınlanan ikinci erken erişim sürümünde bir revizyona daha gidildiğini görüyoruz. Geliştiricilere gönderilen yeni sürümde müziği yönetmenizi sağlayan panel şu şekilde görünüyor:

Ayrıca bu yeni tasarımla birlikte medyanın çalındığı cihazı kolayca değiştirmek de mümkün. Sağ üstteki menüyü açarak ses cihazları arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. Aynı menü içerisinden yeni bir Bluetooth cihazını telefonunuzla eşleştirmeniz de mümkün. Yani son derece işlevsel bir panelin yaratıldığını söyleyebiliriz.

Şu an sadece Pixel akıllı telefonlara yüklenebilen Android 13, bu yıl içinde tam sürümü ile güncel telefonlara dağıtılacak. O zamana kadar bu panelin ve diğer öğelerin tasarım değişikliğine gittiğini görebiliriz. Bu yüzden Android’in yeni sürümü tam olarak çıkana kadar bu görüntülere çok sıcak bakmamayı da tercih edebilirsiniz.