Ankara-İstanbul 3.5 saat

Ankara-İstanbul 3.5 saat
Cuma günü hizmete girecek olan YHT gidiş-dönüş bilet alanlara yüzde 20 indirim, harp ve terörle mücadelede sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak

Yüksek Hızlı Tren (YHT), 70 yıl sonra Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlayacak. Pendik Garı’nda 25 Temmuz’da Başbakan Erdoğan tarafından açılması planlanan hat Ankara-İstanbul arasını ilk etapta 3.5 ardından 3 saate düşürecek. Hattan yılda 7.5 milyon yolcu yararlanacak. Gidiş-dönüş bilet alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askeri yolculara, gruplara, 60 yaş ve üzerindeki yolculara, basın kartı sahiplerine yüzde 20’şer, 65 yaş üzerindeki yolcular ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak. YHY, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak. 

Kazlıçeşme-Halkalı hattı
Öte yandan İstanbul’un en eski ve en yoğun demiryolu hatlarından olan Pendik-Gebze hattı Nisan 2012’de; Kazlıçeşme-Halkalı hattı ise Mart 2013’te Marmaray Projesi’ne entegre edilmesi amacıyla kapatılmıştı. Kapatılmasının ardından ray yenileme çalışmalarına başlanan hatların iki yıl içinde tamamlanacağı belirtilmesine karşın, Pendik-Gebze hattı öngörülen süreyi 3 ay geçmesine rağmen hâlâ açılamadı. Kazlıçeşme-Halkalı hattı için öngörülen 24 aylık süre ise 2015 yılı Mart ayında dolacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, bu tür büyük inşaat projelerinde bitiş için kesin tarih verilemeyeceğini belirtirken, söz konusu iki hattaki çalışmaların 2015 yılı sonunda bitirilmesini öngördüklerini söylediler.