Ankara-İstanbul YHT seferi başladı

Ankara-İstanbul YHT seferi başladı
Ankara-İstanbul arası yolculuk süresini 3,5 saate indiren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, İstanbul’dan ilk seferini 6.15’te Pendik Garı’ndan gerçekleştirdi.

Gelecek hafta pazar gününe kadar ücretsiz hizmet verecek olan YHT’ye bayram tatiline çıkan vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların Pendik Garı’nda kuyruklar oluşturarak kendilerine ve yakınlarına gidiş-dönüş bileti aldığı gözlendi. YHT’nin ilk yolcularından Gülsüm Demirtaş, kendisine ve ailesinden 5 kişiye bilet aldığını belirterek, “Buradan Ankara Polatlı’ya gideceğiz. Bayram ziyaretine, annemizin babamızın mezarını ziyaret edeceğiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, güzel bir hizmet” diye konuştu.

Sefer sayısı artacak
Güzergahında sırasıyla, Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı, Sincan, Ankara durakları yer alan YHT, saatte 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. YHT Ankara-İstanbul hattı için bilet fiyatları 70 lira olarak belirlenirken, 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar için 35 lira, 65 yaş üstü için 35 lira, öğrenciler için ise 55 lira olacak. Pendik’ten hareket eden 2. trenin makinisti Özdemir Sırmagül, 409 yolcu kapasiteli trenlerin, yoğun ilgi nedeniyle dolduğunu belirterek ilk hafta 6 trenin gidiş 6 trenin de dönüş yönünde çalışacağını, sefer sayılarının ilerleyen günlerde artacağını belirtti.