Ankara Kızılay'da büyük patlama!

Ankara Kızılay'da büyük patlama!
Ankara'nın en merkezi yeri Kızılay Güvenpark'ta bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Hain saldırıda çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken, her geçen saat bilanço ağırlaştı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun son verdiği bilgilere göre 37 kişi hayatını kaybetti, 125 yaralı var. Hayatını kaybedenlerden 2'sinin terörist olduğu üzerinde duruluyor.

Ankara Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Patlamadan iki yolcu otobüsünün de etkilendiği belirtiliyor.

Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35'te Güvenpark'ta polis noktasının yakınında meydana geldiğini, çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Toplantı sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu patlama sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısını 37 olarak açıkladı.

OLAY YERİNDE 30, HASTANEDE 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu şöyle konuştu:

Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.Şuanda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. 125 hastamızın 19’unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız da şuan ameliyatta.24 hastanemizde yaralılar taşındı.

Şuanda 14 hastanemizde yaralı var. Tüm yaralılarımızın bilgilerini Alo 184’ten öğrenebilirler. 

Olay  yerinde vefat edenlerin sayısı 30 olduğunu, hastanede vefat eden sayı ise dört, bunlardan en az biri, muhtemelen ikisi terörist.

Tekrar milletimizin başı sağolsun.

EFKAN ALA: YARIN BU ARAŞTIRMALAR NETİCELENDİRİLİR

Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlenmiştir.

Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz.

efkan-ala23.jpg

Bunların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz.

Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. Saldırı sonucu yapılan tahkikatlar sonucunda ciddi emareler ele geçirilmiştir.

Kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilince, soruşturmalar tamamlanınca açıklanacaktır. Sanırım yarın bu araştırmalar neticelendirilir.

Bulgular tamamlanınca açıklanır. Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir.Bu ülke ayağındaki bu prangayı da milletin kararlılığıyla, ayağından söküp atacaktır.

Vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onlar bizim şehitlerimizdir. Milletimize buradan huzur ve güvenleri için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini söylemek istiyorum.

Seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla yapılmıştır saldırı. Ciddi tedbirler alınıyor bu konuda. Dünyanın her ülkesinde maalesef terör yüzde 100 engellenebilir  bir saldırı değil ama yüzde 100 engellemek bizim görevimiz.