Ankara - Moskova hattında kritik görüşme

Ankara - Moskova hattında kritik görüşme
Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret görüşmeleri kritik bir dönemece girdi. Rusya’nın uzun süredir uyguladığı yasaklar karşısında Türkiye’nin son dönemde attığı adımlarla ticari ilişkileri geliştirmek için bir dizi toplantı yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 18 Nisan’daki Moskova ziyareti sonrasında bugün Rusya’dan Ekonomi Bakan Yardımcısı düzeyinde bir teknik heyet yasakları görüşmek üzere Türkiye’ye geliyor. Hafta sonu, Zeybekci ile Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak geniş katılımlı bir telekonferans yapacak.

Ekonomi gazetesi Dünya'da yer alan habere göre, Rusya Tarım Bakanı Tkaçev, Türk yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini ve mantığın kazanmasını umduklarını söyledi. Tkaçev, iki tarafı da memnun edecek bir anlaşmaya iki hafta içerisinde ulaşılmasını beklediklerini ifade ederek, “Sonunda krizden çıkacağımızı umut ediyorum” dedi.

Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyon Eş Başkanı Novak ile yapılacak görüşme sonrasında, 6-7 Mayıs tarihlerinde ise Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç başkanlığında bir heyetin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Rusya- Türkiye ticari ilişkilerinin bir anlamda kaderini şekillendirecek olan görüşmelerle ilgili olarak “Her şeyi konuşma kararı aldık” diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “hızlı bir çözüm yoluna girileceğinden” umutlu.

RUSYA TARIM BAKANI: İKİ HAFTADA ÇÖZÜM BULUNUR

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye ile tarım ürünlerine yönelik iki tarafı da memnun edecek bir anlaşmaya yakın olduklarını, Türk yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini ve sonunda mantığın kazanmasını umduklarını söyledi. Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Tkaçev, iki tarafı da memnun edecek bir anlaşmaya iki hafta içerisinde ulaşılmasını beklediklerini ifade ederek, “Sonunda bu krizden çıkacağımızı umut ediyorum” dedi.