Erzurum Olimpiyat Merkezi'ne dönüşüyor

Erzurum Olimpiyat Merkezi'ne dönüşüyor
Erzurum Olimpiyat Merkezi'ne dönüşüyor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 'Erzurum'u Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi'ne dönüştürüyoruz.'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Erzurum'u Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi'ne dönüştürüyoruz' dedi.

 

Konaklı Kayak Merkezi Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da kış sporları alanındaki yatırımların yapıldığı gün itibarıyla yarım katrilyon lira değerinde olduğunu belirtti.

 

Bugün için bu yatırımın revize edilerek, yeni baştan inşa edilmesinin tahmini maliyetle yaklaşık 700 milyon lira civarında olacağını ifade eden Kılıç, 'Eski rakamla konuşacak olursak 700 trilyon liralık bir yatırım bu bölgede mevcut. Türkiye'nin her kente yeni bir kış spor yatırımı yapması mümkün değil. Dolayısıyla Erzurum'daki kış sporları yatırımlarını yeni bir modelle bütün Türkiye'ye ve dünya sporuna kazandırmanın projeksiyonlarını geliştiriyoruz' dedi.

 

Kılıç, Erzurum'da yeni bir yönetim ve işletim modeli oluşturduklarını, bu alanda yapılan çalışmaların daha sıhhatli yürüyebilmesi açısından tesisleri yerinde görmenin gereğine inandıklarını söyledi. Palandöken ve Konaklı'daki kayak ünitelerinin tek bir işletim modeliyle tamamen birbirine entegre olarak çalışacağını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

 

'Hem Erzurum'a hem de kış sporlarıyla ilgili çalışmalar yürüten herkese duyurmak isterim. Erzurum'u Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi'ne dönüştürüyoruz. Dolayısıyla sadece tesislerin günübirlik ya da kapasitenin yüksek oranda kullanımıyla yetinecek bir çalışma içinde değiliz. Bu tesise sahip olan bir ülkenin kış olimpiyatlarında elit, yüksek performans içeren sporcular yetiştirmesi kaçınılmaz bir gereklilik. Bu kadar büyük yatırım yapıldığına göre bu ülkenin çocukları, başta Erzurumlu gençler olmak üzere kış sporlarında ve olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek elit sporcu verimlilik düzeyine çıkarılmalıdır.'

 

Kılıç, bu konuda il müdürlüklerinin koordinatör kurum olacağını ifade ederek, 'Çalışmalar Valilik koordinasyonunda yürütülecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum üniversitemiz sürecin ortakları arasında bulunacak. İlgili federasyonlar da yine çözüm sürecinde destek unsurları olarak görevlerini yapmak üzere yer almış olacaklar' dedi.

 

'Müşterek kart uygulaması yeni baştan gözden geçirilecek'

 

Bakan Kılıç, kayak tesislerine giriş için kullanılan kartlarla ilgili çalışma yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

 

'Geçmişte denemeleri yapılan müşterek kart uygulaması yeni baştan gözden geçirilecek. Çok daha profesyonel, özel sektör işletme mantığına paralel ve günün gereklerine uygun bir kart yönetim modeliyle tesislerin tamamından aynı kişi tek bir kartla yararlanabileceği gibi günlük kartlar da çıkarılarak. Kulüplerin, sporcuların, gençlerin, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ya da turist olarak yurt dışından gelenlerin kullanımına bütün bu imkanlar ve hizmetler sunulacak. Kılıç, bir gazetecinin üniversitelerde son zamanlarda karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerginliklerle ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:

 

'Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerilimler bizi ziyadesiyle üzmektedir. Bu tür gerilimlerin son bulması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki herkes tek vatan tek devlet tek bayrak tek millet idealinde aynı değerlerle milletimizin birliğine ve dirliğine inanıyorsa geri kalan fikir ayrılıklarını teferruat olarak görmek lazım. Yok eğer bu temel değerler konusunda bir farklılık söz konusuysa burada hiçbir karşı öğrenci grubunun bir çatışmaya ya da bir fiziki, fiili şiddet içeren eylemin içerisine girmesine gerek yoktur. Eğer kanunların ihlaline neden olacak konular ya da girişimler varsa devletin kolluk kuvvetleri var.'

 

Erzurum'daki olaylara da değinen Kılıç, 'Bu noktada da ben sağduyulu gençlerimizi çok özenli ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Dünyaya bakış açıları ne olursa olsun, siyaseten yakınlık hissettikleri camia hangi camia olursa olsun milletimizin huzuruna, ülkemizin birliğine ve dirliğine inanan tüm gençlerimizin eğitim öğretimine devam etmesi lazımdır' diye konuştu.

 

Kredi Yurtlar Kurumu'nda velilerin yurtlarda kalan öğrencileri kameralarla denetlemesi projesinin son durumunun sorulması üzerine Bakan Kılıç, 'Kamerayla aileleri bilgilendirme gereğini ben şu an için görmüyorum. Çünkü yurtlara giriş çıkış saatleri çok net ve belli. Bu saatlere uymayan gençlerimizle ilgili olarak aileleri zaten sistematik bir şekilde bilgilendiriyoruz. Çünkü 344 yurdumuzda kalan 308 bin genç, anne babalarının bize emaneti. Dolayısıyla orada bir problem görünmüyor' şeklinde cevap verdi. Palandöken Kayak Merkezi Tesisleri'nde de incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, burada gondol ile orta istasyona çıktı. İniş sırasında tesis sorumlusuna gondolun neden geciktiğini soran Bakan Kılıç'a tesis sorumlusu gazetecilerin aşırı yüklenmesi nedeniyle sistemin kilitlendiğini söyledi. Daha sonra Erzurum Valiliği'ne geçen Bakan Kılıç, burada Valilik şeref defterini imzaladı.