Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı
Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Teröristler ölü ele geçirildi.

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak kendilerini havaya uçurdu.

Ankara Valisi Erkan Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

İHBAR DİYARBAKIR'DAN GELDİ

''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar.

BİRİ KADIN, BİRİ ERKEK.. ERKEK OLANIN KİMLİĞİNE ULAŞTIK

Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil.

ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİDEN SÖZ EDİLİYOR

Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu.

OTOMOBİLE TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR... PKK BAĞLANTISI OLMASI İHTİMAL

Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor.''

TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kendini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

 

İlgili Haberler