Ankara'da kendini patlatan canlı bombaların kimliği belli oldu

Ankara'da kendini patlatan canlı bombaların kimliği belli oldu
Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. endini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak kendilerini havaya uçurdu.

Patlamanın ardından söz konusu kulübe ve civarına güvenlik şeridi çekilerek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin olay yerinde bulduğu maddeler ve patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyom nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği değerlendirmesi yapıldı. 

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu. 

Patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtilirken bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı araç da kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde çok sayıda çelik bilyelere rastlandı.  

Söz konusu araçta teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk Bayrağı da görüldü.      

Teröristlerin Ankara'da bombalı araç ve canlı bomba şeklinde eylemlere hazırlandığını belirten emniyet yetkilileri, 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.     

İlgili Haberler