Ankara'da korkutan patlama sesi!

Ankara'da korkutan patlama sesi!
Ankara'da korkutan bir patlama sesi duyuldu. Emniyet kaynakları, duyulan patlama sebebinin sonik patlama olduğunu belirtti.

Ankara’da, birçok ilçede henüz nedeni belirlenemeyen bir patlama sesi duyuldu. Vatandaşlar arasında endişeye neden olurken sesin, test uçuş yapan bir pilotun ses duvarını aşması sonucu yaşanan sonik patlamadan kaynaklandığı açıklandı.

Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu. Patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine polis ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Ercan Topaca, patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Topaca'nın açıklamaları şöyle:

"Ankara’da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine, yapılan incelmede, söz konusu patlama sesinin, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır.

Söz konusu test uçuşları yetkili mercilerden izin alınarak yapılmış olup herhangi olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ŞUBAT AYINDA YOL ÇALIŞMALARI NEDENİYLE DİNAMİT PATLATILMIŞTI

Ankara’da şubat ayında iki kez Ankara’da korkutan patlama sesleri duyulmuştu.

Patlamanın kaynağının dinamitle yol çalışmasından kaynaklandığı açıklanmıştı.

GENELKURMAY FÜZE TESTİ DUYURUSU YAPMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan daha önce yapılan açıklamada, “Hisar Projesi kapsamında Tuz Gölü güneyinde füze atışlı testlerin yapılabilmesi maksadıyla, 23 Temmuz – 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında bahse konu bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Söz konusu bölgeye ilişkin koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak” açıklaması yapılmıştı.