Ankara’da Papa alarmı

Ankara’da Papa alarmı
Katolİk Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco’nun, Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi Ankara’da güvenlik alarmı verildi.

Papa’nın geçeceği güzergahlar için Ankara Emniyeti, mahkemeden arama kararı çıkardı. Polis, vatandaşın aracında, üstlerinde ve eşyalarında genel arama  yapabilecek. Papa’nın ilk ziyaret yeri Anıtkabir olacak.

Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’nun, Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi Ankara’da güvenlik alarmı verildi. Erdoğan’ın davetlisi olarak bugün Ankara’da olacak ve 3 gün Türkiye’de kalacak Papa’nın ziyareti sırasında kullanacağı güzergahlar için Ankara Emniyeti, mahkemeden arama kararı çıkardı. Buna göre polis, belirlenen noktalarda mahkeme kararıyla vatandaşların araçlarında, üstlerinde ve eşyalarında genel arama ile kimlik sorgulaması yapabilecek.    

İlk adres Anıtkabir
Papa’nın ilk ziyaret adresi Anıtkabir olacak. Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ilk konuğu olacak Papa için Ankara emniyetinde izinler kısmi olarak iptal edildi. Papa’nın ziyaret edeceği adresler ve geçeceği güzergahlarda bin polis alanda görev yapacak. Bunun yanı sıra istihbarat ve terör polisi de istihbari çalışması yürütecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bakım ve onarım için 28-29 Kasım’da kapatılacağını açıkladığı ODTÜ Yolu’nun kapatma tarihini ileri bir tarihe açıkladı. Papa, yarın İstanbul’a geçecek ve Aya Sofya ile Sultanahmet Camii’ni ziyaret edecek. Bu ziyaretlerin ardından Katolik Kutsal Ruh Kilisesi’nde bir ayin yönetecek olan Papa, Rum Fener Patrikhanesi’nde Aziz Yorgi kilisesinde dua edecek ve Patrik Bartholomeos ile buluşacak. Pazar günü özel bir ayine katılacak olan Papa, öğleden sonra Türkiye’den ayrılacak.