Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Ankara'da Sanat Şöleni

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte bir çok sanat kurumu yıllık programlarını bitirip sezonu kapattılar. Şimdilerde ise festival programları ve yaz konserleri devam etmekte. Örneğin geçtiğimiz haftalarda yine sizler için köşemden duyurduğum Ankara “Kale” Festivali’nin ardından şimdi de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ve kurulumu devam etmekte olan Büyük Ankara Festivali 3-11 Temmuz tarihlerinde tüm Ankaralıların ve Ankara’da bulunan yerli, yabancı turistlerin beğenisine sunulacak.
A.K.M Hipodrom alanında çok büyük bir meydana kurulacak olan standların, oyun ve sanat sokaklarının çalışması hâlâ sürüyor.
Edindiğim bilgilere göre festivalde Büyükşehir Belediyesine ait 30 birim görev yapacak, kendilerine ayrılan sokaklarda çalışmaları hakkında başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi vereceklermiş. Ankara’da bulunan spor kulüpleri alanda gösteriler düzenleyecek, bazı büyükelçilikler ülkelerini tanıtıcı etkinliklerde bulunacak, festival süresince kendi halk oyunlarından etkinlikler sunacaklar. Son derece geniş kapsamlı düşünülen bu organizasyonda ayrıca Ankara’nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirecek “İlçeler Sokağı”  da kurulacakmış. Yöre kültürlerinin ön plana çıkarılacağı bu bölüm çok ilginç bence. Festivalde çocuklar da unutulmamış. Onlar için özel olarak bir oyun sokağı kuruluyor. Renkli oyunların yanı sıra tiyatro ve kukla gösterileri, çocuklarımıza yönelik yarışmalar karne sonrası tatil sevincini ikiye katlayacak gibi görünüyor... Kaydıraklar, yüzme havuzları, dev oyuncaklar...
Gelelim sanat sokağına; şiir dinletileri, stand-up gösterilerinin yanı sıra festival programı içerisinde bir nevi halk konserleri yaşanacak. Birbirinden ünlü 18 sanatçının katılacağı şölende kimler yok ki; 3 Temmuz açılış günü Serdar Ortaç, 6 Temmuz Mustafa Sandal, 8 Temmuz Ebru Gündeş, 10 Temmuz Ferhat Göçer ve kapanış günü 11 Temmuz’da Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan sahne alacak. Tabii bir sürü sürpriz isim de diğer günlerde Ankaralıları müzik ziyafetine doyuracak. Bunun yanı sıra bilimsel toplantılar, şiir dinletileri, tiyatro oyunları ve dans gösterileri 9 gün boyunca kurulacak dev çadırlarda konuklarla buluşacak.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, festivali Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı festivali olarak adlandırıyor. Ayrıca başka bir konser de 26 Haziran Cuma akşamı Ankara “Cer Atölyeleri” ndeydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Opera ve Balesince hazırlanan, “Yaza Merhaba Üç Tenor” açık hava konserleri kapsamında hazırlanan başka bir keyifli etkinlikti. Solistler Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar’dan oluşan gurubu şef Naci Özgüç yönetti... Kısacası sevgili okurlarım Ankara’da sanat son sürat devam etmekte... Sakın kaçırmayın derim. Sanatsız kalmayın sevgili okurlarım.

Yazarın Diğer Yazıları