Ankara’da sıcak yaz

Ankara’da sıcak yaz
Giderek tırmanan Suriye kriziyle birlikte Güneydoğu’da artan tansiyon ve hükümet kurma çalışmalarındaki koalisyon oyunları baş döndürüyor

1 - Teyakkuzda beklensin Ekim ayı daha uygun

MGK’nın asker kanadı, yaz mevsiminde operasyon yapmanın teçhizat açısından sakıncalarına dikkat çekerek “Ekim” seçeneğini masaya koydu. Önemli bir gelişme olmadığı sürece güvenlik önlemlerini arttırarak tam teyakkuz halinde beklenmesi önerildi.

2 - PYD, Fırat’ın batısına geçerse harekat başlar

Türkiye’nin sert uyarıları üzerine, muhatapların “mesajı” aldığı kaydedilen MGK toplantısında, PYD’nin Fırat’ın batısına uzanması ya da İdlip’ten muhtemel göç dalgasının 100-200 binleri bulması halinde harekete geçileceği belirtildi.

3 - YAŞ’a kadar koalisyon çalışmaları bitirilmesin

Beştepe’ye çok yakın bir kaynak, “Erdoğan, Davutoğlu’na ’Ağustos şurasına AKP hükümeti olarak gireceğiz’ talimatını verdi” dedi. Bu da koalisyon oylamasıyla yapılacak. Paralelcilerin önünü açtığı iddia edilen Org. Akar’ın altının boşaltılması amaçlanıyor.

4 - Davutoğlu, köstebek yuvalarından rahatsız

AKP’de ipleri eline alamayan Davutoğlu’nun, partinin her yerinde bir köstebek yuvasının olmasından rahatsız olduğu dile getiriliyor. Parti organlarından sürekli “7 Haziran raporu” isteyen Başbakan için “Hoca tez yazacak” esprisi yapılıyor.

 

Ahmet Takan yazdı