Ankara'dan İstanbul'a kaç günde yürünür?

Ankara'dan İstanbul'a kaç günde yürünür?
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a başlattığı yürüyüşün yaklaşık olarak 19 günde bitirebileceği tahmin ediliyor.

CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak, “Yarın (bugün) saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım. Elimde sadece bir pankart olacak. Üzerinde sadece ‘Adalet’ yazacak… Yarın (bugün) saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım yürüyüşümüzü başlatacağım” demişti…

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşü Ankara Güvenpark’tan başlayıp, Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe Cezaevi’nde bitirecek. Yaklaşık olarak bu yürüyüş 19 günde tamamlanacak.

YÜRÜYEREK YAKLAŞIK OLARAK 19 GÜNDE TAMAMLANIR

Ankara ile İstanbul arası yaklaşık 429 kilometre. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 4 saat 52 dakika sürüyor. Uçakla ise 350 km olan yolculuğu yaklaşık olarak 57 dakika sürede tamamlanıyor.
Daha önce 2013 yılının Temmuz ayında seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya (eski İstanbul-Ankara yolu) yürüyen Aylin Kotil, yürüyüşünün 18. gününde Ankara'nın merkezine ulaşmıştı. Aylin Kotil, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek yaklaşık 440 kilometre yol geldiğini söylemiş. Yol boyunca 880 bin adım attığını belirtmişti.

İlgili Haberler