Ankara’dan savaşçı mı topluyorlar!

Ankara’dan  savaşçı mı  topluyorlar!
Cihaner, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, "IŞİD’in üyelerinin, komutanlarının Türkiye’de faaliyette bulunduğu, savaşmak için sempatizan topladığına ilişkin bilgiler basında yer almaktadır” diyerek IŞİD’in Ankara’da savaşçı topladığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Suriye ve Irak’ta terör estiren, halkları katleden IŞİD’in üyelerinin, komutanlarının Türkiye’de faaliyette bulunduğu, savaşmak için sempatizan topladığına ilişkin bilgiler basında yer almaktadır” diyerek IŞİD’in Ankara’da savaşçı topladığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu. Cihaner, “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da  22 Şubat 2015 tarihinde düzenlenen AKP İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ’Zannetmeyin ki DAİŞ’e katılanlar sadece Amerika ve Avrupa’nın bazı ülkelerinden veya Çeçenistan, Kazakistan’dandır. Çok yakınımızdan Yalova’dan, bir başka yerden... Sayılarının şu anda 1000 civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençler de aldatılarak götürülüyor. Sonra öldüklerini haber alıyoruz da ’şu şehirden gitmiş, anası babası da filandı’diyorlar’demişti” ifadelerini kullandı.

Denetim var mı?
Cihaner şu soruları yöneltti: “IŞİD’e Ankara’da savaşçı toplandığına ilişkin olarak çıkan haberlerde yer alan Ankara’da Hacı Bayram Camii çevresinde İstanbul’da çeşitli semtlerde, Hatay’da, Gaziantep’te  ve Urfa’da kolluk kuvvetleri ne gibi denetimler yapılıyor? İstihbarat çalışmaları sonucunda bu yerlerde IŞİD’e savaşçı topladığı iddia edilen kaç kişi hakkında adli işlem yapıldı ve yargılama başlatıldı? Haberlerde açıkça adı yazan kişiler sınırlardan nasıl bu kadar kolayca girip çıkıyor?”