Anketlere göre Mansur Yavaş önde, İmamoğlu farkı kapatıyor

Anketlere göre Mansur Yavaş önde, İmamoğlu farkı kapatıyor
Yerel seçimler öncesi yapılan anketlerin büyük çoğunluğunda, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun farkı kapattığı görülüyor. Ankara'da ise anket sonuçları Mansur Yavaş'ın seçimi kazanacağını işaret ediyor.

Yerel seçimlere yaklaştıkça, araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerin sonuçları da bir bir ortaya çıkıyor. Araştırma şirketlerindeki genel kanı, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun geride başladığı yarışta farkı kapattığı yönünde. Başkent'te ise anket sonuçlarının büyük çoğunluğu Mansur Yavaş'ı, Mehmet Özhaseki'nin en az 5 puan önünde gösteriyor. Araştırma şirketlerinin yöneticileri ve sahiplerinin açıklamalarına göre Ankara'da son anket sonuçları şöyle:

PİAR: Araştırma şirketinin 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yaptığı bir ankete göre Ankara'da Mansur Yavaş yüzde 41,7 ile Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin yaklaşık 6 puan önünde yer aldı.

ORC Araştırma'nın 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için geçen hafta yayınladığı seçmen tercihi raporunda da Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş yüzde 41,9 ile Özhaseki'nin önünde yer aldı. ORC'nin araştırmasında Araştırmada Mehmet Özhaseki'ye oy vereceğini belirten seçmenlerin oranı %36,8 çıktı.

Avrasya Araştırma Genel Müdürü Kemal Özkiraz'a göre, Ankara'da Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki'nin 10 puan önünde.

OPTİMAR’ın sonuçlarına göre; Mansur Yavaş yüzde 42, Özhaseki ise 31,8 oranında oy alacak.

AKP İÇİN ANKET YAPAN ŞİRKET DE “MANSUR YAVAŞ ÖNDE” DEDİ

AKP'ye kurumsal olarak çalışan Genar'ın  Genel Müdürü İhsan Aktaş, AKP'nin seçim süreçlerinde yapılan anketlerde yüksekten başladığını ancak 31 Mart'a gidilirken Ankara'da alışılanın tam tersi bir başlangıç yapıldığını söyledi. Aktaş, oran vermese de Yavaş'ın Ankara'da önde olduğunu açıkladı.

Gezici'nin Ankara genelinde 26 -27 Ocak 2019 tarihlerinde yaptığı araştırmaya göre; Özhaseki 52,7 oranında oy alıyor. Gezici'nin anket sonuçları bazı meslektaşları tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

Pollmark'ın Ankara'da 10-16 Şubat 2019 tarihlerinde 5 bin 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen anketine göre Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 42,1; Mehmet Özhaseki'nin ise ise yüzde 32.

Saros Danışmanlık'ın Ankara'da, bin 620 denekle, 19-28 Eylül tarihleri arasında yüz yüze görüşmeye yöntemi ile yaptığı ankette Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş'ın tahmini oy oranı yüzde 46,2, Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin ise yüzde 37,9. Bu oranlara kararsızların oyları dağıtıldığında ise Yavaş'ın oy oranı yüzde 54,1'e, Özhaseki'nin oy oranı ise 44,3'e çıkıyor.

AREA'nın Ankara'da 8-24 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre CHP'nin adayı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nı adayı Mehmet Özhaseki'nin 5 puan önünde yer alıyor. Ankara'da ilçeleri de kapsayan geniş saha araştırması sonuçlarına göre toplam oy oranları üzerinden Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki için yüzde 38.6, Mansur Yavaş içinse yüzde 43.4 oy oranı çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Mehmet Özhaseki'nin oy oranı 45.5, Mansur Yavaş'ın 51.2 oldu.

Mak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara'da 31 Mart 2019 yerel seçimler için yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kulat, Ankara'da Mansur Yavaş'ın 5-6 puan önde olduğunu söyledi. Kulat, "Son 5 seçimde muhalefet görmediği düzeyde önde görünüyor. Bunda ekonomik kaygıların da mutlaka bir etkisi var."dedi

İlgili Haberler