Ankette Atatürk çıkınca Avrasya Tüneli'nin isminde u dönüşü yaptılar

Ankette Atatürk çıkınca Avrasya Tüneli'nin isminde u dönüşü yaptılar
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Avrasya Tüneli için yapılan ankette Atatürk ismi ön plana çıkınca ilginç bir açıklamada bulundu. Anketin 'amacından saptığını' söyleyen Arslan, "değerleri yarıştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Avrasya Tüneli’nde incelemelerde bulunan Arslan, konuyu Mustafa Kemal Atatürk, 2’inci Abdülhamit ve Alparslan Türkeş isimlerinin öne çıktığı belirtilen ankete getirdi.

‘Değerleri alıp yarıştırıyorlar’

Anketin amacı en yüksek oyu alan ismin tünele verilmesi olmasına rağmen, durumun ‘değerlerin yarıştırılması’na dönüştüğünü savunan Arslan, “Abdülhamit Han’ı aldılar yarıştırıyorlar. Abdülhamit Han, 33 yıl Osmanlı’yı idare etmiş. Bundan 160 yıl önce denizin altında kıtaları birleştirmeyi öngörmüş bir değerimiz. Böyle bir değeri alıp yarıştırıyorlar. Başka isimler de geldi ama Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi yarıştırıyorlar. Bunların hepsi tekrar söylüyorum bu ülkenin değerleri, zenginlikleri” dedi.

Bakan Arslan ‘üzgün’

Bu durumun kendilerini üzdüğünü yineleyen Arslan, “Biz değerlerimizi ve zenginliklerimizi yarıştırarak bir yere varamayız. Tam tersine hepsinin bize verdiği mirasın hakkını vererek birlik beraberlik içinde 2023 yürümeliyiz. Böyle bir çarpıtma, kafa karışıklığı oluşturma değerlerimizi birbiri ile yarıştırıyor olmak adına ortaya konulan senaryolar. Yapılan kafa karışıklığı bizi de ziyadesi ile üzmüştür” diye konuştu.

İlgili Haberler