Anladık çok değerli biri

Yalnız bir kusuru var adı çok uzun. Anladık, çok saygın bir geçmişi, birikimi, kültürü var. Vaktiyle IRCICA denilen bir kuruluşun başındaydı. Ben de giderdim sergilerini, programlarını görmek için. Çok dil biliyor, çok beyefendi, çok nazik. Karısının başı açık. Eh, bundan alâ cumhurbaşkanı olmaz.
Arızalı elimle ve 1 haftadır hastanelerde yorulan bedenimle bir şeyler yazmaya çalışacağım. Sürçülisan eder miyim bilmiyorum. Belki de etmem.
* * * 
Bize bütün bu vasıflara ait inci gibi bembeyaz bir Cumhurbaşkanı değil, bir komutan lazım. Türkiye’yi Mondros Mütarekesi günlerinden, yani bugünlerden kurtaracak çapta biri lazım. 
Türkiye’yi yuvarlandığı çukurdan hatta söylemeden duramayacağım, çirkef çukurundan kurtaracak celalli, tecrübeli bu kaygılarla büyümüş ve yetişmiş bir lider lazım. Çünkü İstiklal Savaşı günlerindeyiz.
Ekmeleddin Bey, Atatürk’e “kutsiyet” atfetmemek lazım diyor. Ötekilerin yaptığı gibi de nefret ettirmemek lazım diyor.
Atatürk’ü ne kadar ve nasıl seveceğimizi bize Ekmeleddin Bey öğretemez. Bizim ona olan sevgimiz, saygımız, bağlılığımız ilahi bir kutsiyet değil onun başarılarına, kişiliğine duyduğumuz hayranlıktır. Hayranlık çok olmuş, az olmuş zarar etmez. Ama kutsiyet değildir. 
Atatürk gibi, meydanlara alışık, mücadeleye alışık yerine göre apoletlerini bile reddedebilen yerine göre umursamayan biri...
* * * 
Genç Cumhuriyetçiler görev başına. 
İnci eleyip sık dokumayı bırakın Deniz Bey görev başına. Deniz Baykal siz, meydanlara alışıksınız yüzde 40 seveniniz var. O sevgiyi canlandırın. Seçim konuşmalarınızdaki başarıları hatırlayın. Başımıza gelenleri de hiç unutmayın. Görev başına.
Genç Cumhuriyetçiler görev başına. Metin Feyzioğlu görev başına. Ötekiler, İlhan Kesiciler görev başına. Meclis’teki 20 milletvekili görev başına. Düzeltin bu yanlışlığı.
Hükümet saflarında bir beyefendiye gerçekten ihtiyacımız vardı. Ama şimdi değil. Şimdi beyefendi nitelikleri olan bir komutana ihtiyacımız var. Ondan sonra her şey yoluna girer. Teröristlerle iş ortaklığı yapan, onlara halkın rızkını yediren, Müslümanları kırdıran... Evet bunlar temizlensin başımızdan.
Cumhuriyetçiler görev başına...

Yazarın Diğer Yazıları