Anlamakta zorluk çekenlere!

Yargıtay Başkanlığı, Adli Yıl Açılış Töreni'nin Beştepe'deki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak olmasıyla ilgili olarak "Kapasitesi sınırlı ve güvenlik açısından sıkıntılı olabileceği anlaşılan bir otelin toplantı salonu yerine sahibi devlet ve millet olan bir kongre salonunda bu toplantının yapılacak olmasının nasıl yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceğini anlamakta zorluk çekmekteyiz" dedi..

Kısacası bu bildiriyi yazanlar, "anlamıyoruz" diyorlar!

Peki başka kim anlayacak veya kim anlamalı?

***

Başbakan'a bakıyoruz, o da her konuşmasının başına "Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde" lafını yerleştirme ihtiyacı duyuyor! Üstelik o da "Bir kez daha hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Adli Yıl açılışını bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekânlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir" dedi.

Yani meseleyi anlamadığını söylemiş oldu!

Otel meselesi ayrıca tartışılmalı, fakat kuvvetler ayrılığının üç temel ayağından biri olan Yargı'nın bir töreninin nerede yapılacağına, toplantıda kimlerin konuşacağına Yürütme hangi hakla karışıyor? Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı hangi yetkiyle karışıyor? Cumhurbaşkanı, orada konuşma yapmaya neden ihtiyaç duyuyor?

Binali Yıldırım bunu anlayamayacak bir kişi değil ama ister istemez anlamazlıktan geliyor! Çünkü reis öyle istiyor!

---

Mormon Oteli'nde

Adli Yıl açılır mı?

---

Peki Mormon Oteli'nde Adli Yıl açılır mı?

Türkiye'de ordu, 28 Şubat sürecinde tarikat önderlerine yemek verdiği için Nakşibendi Başbakan Necmettin Erbakan"postmodern bir darbe" ile istifa etmeye zorlamıştı... 2012 Eylül ayında Türkiye'deki Adli Yıl Açılış Töreni ise Ankara'daki Marriott Otel'de, yani bir Amerikan cemaatinin otelinde yapılmıştı. Bu törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katılmıştı. Ve 2003'ün Adli Yıl Açılış Töreni de yine aynı otelde yapılmış, 2005'te tören Riksos Otel'e alınmıştı! 

Mormonluğun kurucusu Joseph Smith, müritleri tarafından peygamber sayılıyor! Joseph Smith, Tanrı ve İsa'yı görüp onlarla konuştuğunu, Tanrı'nın ona yeni bir mezhep kurması gerektiğini söylediğini iddia etmiştir. Aşağı yukarı Fetullah Gülen'e atfedilen mehdilik gibi veya Saidi Nursi'nin "Allah, ayetlerde beni işaret ediyor" demesi gibi...

***

Zaman gazetesinden Emrah Ülker'in 26 Nisan 2009 tarihinde yayınlanan ve "Amerika'daki gibi Türkiye'de de cemaatleşmeyi meşrulaştırmak" hedefini güden incelemesine göre "Mormonlar, Amerikalıları, gerek binlerce kişinin katıldığı toplantılarda gerekse aynı anda birçok televizyon programında irticalen konuşan cerbezeli genç vaizler vasıtasıyla etkilemeye çalışıyor. Amerika'da 100 bine yakın devlet okuluna karşılık faaliyet gösteren 33 bin özel okulun 23 bini resmen cemaatler tarafından işletiliyor. Devlet okullarının seküler yapısına karşılık, özel okullar -bir benzetme yaparsak- Türkiye'deki imam-hatipleri andırıyor. Bu okulların müfredatında fen ve sosyal bilimlerin yanında din dersleri de bulunuyor. Cemaat okullarından mezun olan öğrenciler, istedikleri üniversitenin istedikleri bölümüne -elbette puanları yeterse- devam edebiliyor. Onlarca farklı cemaatin binlerce eğitim kurumu yanında, gazeteleri, televizyonları, radyoları ve yayınevleri de var. Faaliyetleri finanse etmek için birtakım ticari işler de yürütüyorlar."

***

İşte Marriot Oteller zinciri de o ticari işletmelerden biri!

ABD'nin Adli Yıl Açılış töreni, Fetullah Gülen'e bağlı bir iş adamının Amerika'daki otelinin salonunda yapılabilir miydi?

Ankara'da başka salon mu yoktu?

Yazarın Diğer Yazıları