Anne adaylarına ilaçsız tedavi önerileri

Anne adaylarına ilaçsız tedavi önerileri
Değişen hava şartları ve soğuk hava, grip ve soğuk algınlığının sık görülmesine sebep oluyor.

Bu hastalıklar, özellikle hamileleri daha fazla etkiliyor. Zira hamilelikle birlikte anne adayının bağışıklık sistemi zayıflıyor, dolaşım ve solunum yollarında değişiklikler meydana geliyor. Bu da anne adayını hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirdiği gibi her ilacı kullanamadığı için tedavi sürecini uzatıyor. Hasta olan anne adayı, bir yandan kendi sağlığı ile ilgili sorunlar yaşarken diğer yandan da karnındaki bebeği için endişeleniyor. 

Keten tohumuna dikkat!
Anne adayları, grip aşısı yaptırarak da gripten korunabiliyor. Aşı, hamileliğin ilk 3 ayının sonunda yaptırılabilir. Aşı sonrası annede gelişen antikorlar bir miktar bebeğe de geçerek yaşamının ilk aylarında onu da gribe karşı korur. Hamilelikte ayrıca adaçayı, ahududu ve keten tohumu sık tüketilmemeli. Rahim kasılmalarına yol açar ve tansiyonu yükseltir. Erken doğuma veya düşüğe yol açar. 
Soğuk algınlığı: Gripten farklı olarak vücudun her yerinde kas ağrısı ve ateş görülmez. Antibiyotik tedavisinin yeri yoktur. C vitamini içerikli beslenmek, greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal tüketimini artırmak gerekiyor. Boğaz ağrısını gidermek için pastil, burun tıkanıklığında tuzlu su veya deniz suyu kullanılabilir. Yatarken başı yukarıda tutmak geniz akıntısının vereceği rahatsızlığı azaltır. Yeteri kadar sıvı alımı çok önemli. Sinüs bölgelerinde (elmacık kemikleri ve gözler üstünde) ağrı varsa kompres uygulanmalı. 
Nezle: Vücut direncinin azaldığı durumlarda ortaya çıkar. Şiddetli öksürük, balgam, halsizlik, yüksek ateş, baş ağrısı gibi kişiyi yatağa bağlayacak şikâyetler olmaz. Düzenli uyku, stresten uzak yaşam ve meyve sebzelerle beslenme nezleye karşı en kuvvetli ilaçtır. Ihlamur ve yeşil çay, vücut direncini artırır. Portakal ve nar suyu, yüksek C vitamini içermesi sebebiyle bol bol tüketilmeli.
Sinüzit: Baş, yüz ve göz çevresinde ağrı şeklinde olur. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku duyusunda azalma, geniz akıntısı, ateş, çene ve dişlerde ağrı, ağız kokusu, burun kanaması, göz kapakları ve yüzde şişme gibi belirtileri vardır. Yaşanılan ortamın nemi ve ısısı uygun olmalı, sigaranın dumanında dahi kalınmamalı. Burundan solunum yapılmalı.
Farenjit: Sinüslerin iltihaplanması ya da ağız içinde oluşan enfeksiyonlar da sebep olabilir. Yutkunma zorluğu, boğaz ağrısı, kızarıklık ile kendini gösterir.