Anne bebek jimnastiği

Bebeklik döneminde bebekler gaz sorunu yaşadıkları için onlara sık sık masaj yapmak, jimnastik yaptırmak uygun olmaktadır. Masajla jimnastiği birleştirebilirsiniz. Bu çalışmaları yaparken konuşun, göz teması kurun, ona güzel sözler söyleyin. Anne ile bebeğin iyi bir bağ kurması anlamına gelen bu tür çalışmalar bebeğin duygusal gelişimi ve kendine güveni açısından çok önemlidir. Yoga bazlı bir çalışmada hem bebek hem anne için dinlendirici ve canlandırıcı olacaktır.
Serbest Oyun
Evinizin içinde bebeğiniz için minderlerden yükseltiler oluşturun. Oyuncaklar onun kaldırabileceği kadar hafif ve renkli olmalıdır. tırmanma minderleri zevkli olabilir. Tırmanma minderleri zevkli olabilir. Ona rahatlıkla yaralanmadan, bir yerini acıtma korkusu olmadan düşebileceği bir ortam yaratmalısınız. Eğer oyuncaklarıyla rahat rahat oynuyorsa onu kendi haline bırakabilirsiniz. O oynarken yüksek ses tonu kullanmamalısınız.
Bebeklerle Resim
Bebeklerinizin resim yapması iki yaş civarında olur. Daha ufak yaşlarda da annenin yardımıyla el boyası gibi resim çalışmaları yapılabilir. Çocuğunuz resim yaparken onun adına renkleri seçmeyin. Onun seçtiği renkler size göre uygun değilse bile değiştirmeye çalışmayın. Kırmızı at, mavi adam gibi.
Müzik
Her bebek müzik duyunca sallanmaya, oynamaya, vücudunu oynatmaya başlar. Bebeklerde ritim duygusu önemlidir. Ritim, vuruş, tempo, melodi gibi müziğin temek kavramları bebeğe tanıştırılabilir.

Yazarın Diğer Yazıları