Gazman: AKP’nin biber gazı tarihçesi

Gazman: AKP’nin biber gazı tarihçesi
Gazman: AKP’nin biber gazı tarihçesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, toplumsal olaylarda polisin gelişi güzel biber gazı kullanmasını protesto etmek amacıyla

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, toplumsal olaylarda polisin  gelişi güzel biber gazı kullanmasını protesto etmek amacıyla kitapçık hazırladı. “Gazman-AKP’nin Biber Gazı Tarihçesi” adlı kitapçığın kapağında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı yer alıyor. Oran, kitapçıkla vatandaşları biber gazının yol açtığı sağlık sorunları konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Vatandaşımızı biber gazına karşı korunma yolları noktalarında bilgilendiriyoruz. Aynı zamanda son bir yılda yaşanan biber gazı vakalarına da yer verdik” dedi.

 


İnsaf ve izan yok

 


Kanun teklifi vererek biber gazının kullanılmasının yasaklanmasını istediklerini söyleyen Oran, “Biber gazının siyasal açıdan iki etkisi var. Birincisi biber gazı AKP’nin gaz hali. Dolayısıyla biber gazına maruz kalanlar AKP’nin gerçekten ne olduğunu tecrübe ediyor. İkincisi biber gazını atanlar iktidar sarhoşluğunu büyütüyorlar. Biber gazı attıkça başı dönen, biber gazıyla baskı kurdukça kendinden geçen, kafası sabah akşam dumanlı bir iktidar oluyor” diye konuştu. Taksim Gezi Parkı’nda  yaşananları da eleştiren Oran, “Yasak, baskı, korku, cop, tazyikli su, orantısız güç ve biber gazı ile İstanbul teslim alınamaz. Vatandaşın kalbini fethetmek için insaf ve izan sahibi olmak gerekir. Bu hükümette ise insaf ve izan yok” dedi.