Annelerin feryadı yürekleri dağladı

Annelerin feryadı yürekleri dağladı
Şehit polis memurları için Adana Valiliği’nde düzenlenen törene İsa İpek’in eşi Pınar İpek, 5 yaşındaki kızı Göksu İpek, 2 aylık kızı Asya İpek, annesi Durdu İpek ve babası Mümin İpek ile şehit Serdar Kazar’ın annesi Hatun Kazar, babası Adem Kazar ve aile yakınları hazır bulundu.

Son kurşunlarına kadar kahramanca çarpıştılar

Törene Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, milletvekilleri, askeri ve mülki erkanla çok sayıda vatandaş katıldı. Adana Valisi Mustafa Büyük törende yaptığı konuşmada, “Ülkemiz üzerinde içte ve dışta planlanan tüm art niyetli çabalar asla sonuç vermeyecektir. Güzel ülkemizin bekası için gece gündüz demeden her türlü zorluğa göğüs görerek fedakârca görev yapan, kanlarını döken, canlarını veren aziz şehitlerimiz, aziz kahramanlarımız, siz rahat uyuyun, mekânınız cennet olsun” dedi. 

Asya bebek babasız kaldı

Terör örgütü PKK mensupları Pozantı ilçe emniyet müdürlüğüne saldırdı. Polisler canları pahasına teröristlerle çatıştı. 2 terörist öldürüldü, 2 polis memuru şehit oldu

Adana’nın Pozantı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik önceki gece saat 02.35’te düzenlenen saldırıda polis memurları İsa İpek (32) ile Serdar Kazar (29) şehit oldu. Binaya farklı noktalardan girmeye çalışan teröristlere polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 PKK’lı ölü ele geçirildi. Diğer teröristler ise kaçtı. İsa İpek ile Serdar Kazar’ın teröristlerle silahlarındaki son kurşunları bitinceye kadar çatıştığı oraya çıktı. Serdar Kazar, giriş merdivenlerinde arkadaşlarıyla silahlarındaki son kurşun bitinceye kadar karşılık verdi. Binaya arka bahçeden gelen teröristleri müracaatta bulunan polisler İpek ve Kazar içeri sokmadı. Çatışmada İpek ilk ateşle şehit olurken ağır yaralanan Kazar çatışmaktan vazgeçmeyerek teröristlerin binaya girmesine engel oldu. Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasında kurşunu biten kahraman polis Kazar, merdivenlerden son bir hamleyle teröristin üzerine atladı. PKK’lının pimini çekip atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu. Böylece diğer arkadaşlarının hayatını kurtardı. Serdar Kazar burada şehit oldu. Yaralı terörist de son hamlesini yapamadan öldü. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların binanın arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp 100 metre ilerideki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi. Öldürülen teröristlerin üzerinden 2 kalaşnikofla 1 tabanca ve 4 el bombası çıktı. Bomba imha ekipleri, el bombalarını etkisiz hale getirdi. İsa İpek’in evli biri 2 aylık diğeri 4 yaşında 2 çocuk babası, diğer şehit polis Serdar Kazar’ın ise bekâr olduğu kaydedildi. İpek’in Adana, Kazar’ın Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu, ailelerinin Adana’da yaşadığı öğrenildi. Bu arada iki şüpheli, güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Serdar Kazar ile İsa İpek’in baba ocaklarına ateş düştü. Kazar’ın cenazesi Merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi’ndeki Serinevler Camisi’ne getirildi. Burada cuma namazının ardından Buruk Mezarlığı’na götürülerek şehitlikte toprağa verildi. Şehit polis memuru İsa İpek’in cenazesi ise Ceyhan ilçesinin Başören Mahallesi’ndeki camide kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında defnedildi.

3 askerimizi dualarla uğurladık

Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen askerler Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım Ankara’da, Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi Malatya’da ve Piyade Er Ömer Kaan Kandemir Denizli’de toprağa verildi. Yıldırım için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katılan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şehidin babası Haşim Yıldırım ve annesi Şengül Yıldırım’a taziyelerini iletti. Törene çok sayıda vatandaş da katıldı. Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Bu arada Şehit Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi de memleketi Malatya’da defnedildi. Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, askeri ve mülki erkanla vatandaşlar katıldı. Şehit Piyade Er Ömer Kaan Kandemir ise Denizli’nin Çivril ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.