Mısır’da muhalefet yeniden meydanlara iniyor

Mısır’da muhalefet yeniden meydanlara iniyor
Mısır’da muhalefet yeniden meydanlara iniyor

Mısır’da anayasa referandumunun ilk turunda geniş çaplı usulsüzlükler yapıldığını ileri süren muhalefet partileri, ülke ge

Mısır’da anayasa referandumunun ilk turunda geniş çaplı usulsüzlükler yapıldığını ileri süren muhalefet partileri, ülke genelinde protesto çağrısında bulundu. Liberal ve sol kesimleri bir araya getiren Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), referandumun Cumartesi günü yapılan ilk turunda, Hüsnü Mübarek rejimi sırasında görülenlerden daha büyük ve yaygın usulsüzlükler yapıldığı ileri sürülerek, Mısır halkına, anayasa taslağının reddedilmesi için meydanlara inme çağrısında bulunuldu. Yeni anayasaya karşı iki zeminde mücadele yürütüleceğini bildiren UKC, halk oylamasındaki usulsüzlüklerin ispatı için yasal zeminde çalışmaların devam edeceğini, diğer yandan ikinci turda yüksek bir katılım oranıyla “hayır” oyu kullanılması için kampanyaya devam edileceğini kaydetti.

 

İlk itiraz
Eski cumhurbaşkanı adaylarından avukat Halid Ali, Mahkemeye referandum ile ilgili itiraz dilekçesi sundu. Ali, dava dilekçesinde referandumun durdurulmasını, sonuçlarının açıklanmamasını ve  referandumun yenilenmesini talep etti.