Antalyaspor 4-2 Fenerbahçe

Antalyaspor 4-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Sahadan 4-2'lik yenilgiyle ayrılan Sarı-Lacivertliler, ligde 13 maç aradan sonra ilk kez mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en önemli adaylarından lider Fenerbahçe, 20. hafta maçında Antalyaspor'a deplasmanda 4-2 yenildi.

Karşılaşmada etkili bir oyun ortaya koyan Antalyaspor, Eto'o, Danilo, Makoun ve Sakıb Aytaç'la sonuca giderken, Fenerbahçe'nin golleri Alves ile Van Persie'den geldi.

Bu sonuçla sarı-lacivertliler 20. hafta sonunda 46 puanda kaldı.

Fenerbahçe, ligde 13 müsabaka sonra kaybederken, ligdeki 5 maçlık galibiyet ve son 25 resmi karşılaşmasındaki yenilmezlik serileri de sonlandı.

Son yenilgisini 27 Eylül 2015'te Beşiktaş derbisinde yaşayan Fenerbahçe, daha sonraki 25 resmi maçta 18 galibiyet ve 7 beraberlik almıştı.

- Markovic sakatlandı

Fenerbahçeli oyuncu Markovic, Antalyaspor karşılaşmasının son dakikalarında sakatlık geçirdi.

Yaşadığı sakatlığın ardından, takımının 3 oyuncu değişiklik hakkını önceden kullanması nedeniyle saha kenarında bir süre bekleyen Sırp oyuncu, daha sonra uzatma dakikalarında soyunma odasının yolunu tuttu.

Fenerbahçe, maçın son bölümünü 10 kişiyle tamamlamak durumunda kaldı.

- Ligde 7,5 yıl sonra 4 gol yedi

Fenerbahçe, Süper Lig'de 7,5 yıl aradan sonra kalesinde bir maçta 4 gol gördü.

Antalyaspor'un attığı 4 gole engel olamayan sarı-lacivertli takım, en son 2008-2009 sezonunda rakiplerine bu kadar gol şansı tanımıştı. Luis Aragones yönetimindeki Fenerbahçe, 5 Ekim 2008'de Kadıköy'de ağırladığı Kayserispor'a 4-1 yenilmişti.

Fenerbahçe, deplasmanda ise 10 yıl sonra bu kadar fazla gol yedi. Sarı-lacivertliler, 15 Nisan 2006'da Manisaspor'a 5-3 mağlup olmuştu.

Sarı-lacivertliler, resmi maçlarda ise 5 yıldan fazla süre önce 4 gol yemişti. Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 9 Kasım 2010'da MKE Ankaragücü'ne 4-2 kaybetmişti.

- Gol atma serisi rekorunu kırdı

Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında da gol atarak, kendi üst üste gol atma rekorunu kırdı.

Sarı-lacivertliler ligde üst üste 35 maçta fileleri havalandırarak, kendi tarihinde rekoru geride bıraktı. Fenerbahçe daha önce 1988-1989 son 19, 1989-1990 sezonunun ise ilk 15 haftası olmak üzere üst üste 34 maçta gol atmayı başarmıştı.

- Fenerbahçe'de 2, Antalyaspor'da 1 oyuncu cezalı

Karşılaşmada Fenerbahçe'den 2, Antalyaspor'dan ise 1 oyuncu sarı kart cezalısı oldu.

Müsabakada Fenerbahçe'den De Souza ve Mehmet Topal, Antalyaspor'dan ise Motta bu sezonki 4. sarı kartlarını görerek, bir sonraki lig müsabakasında oynama şanslarını kaçırdı.

De Souza ve Mehmet Topal, Kasımpaşa ile yapılacak, Motta ise Eskişehirspor'la oynanacak karşılaşmada takımlarındaki yerlerini alamayacak.

- Antalyaspor 4 maç sonra kazandı

Antalyaspor, Fenerbahçe'yi yenerek ligde 4 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Son galibiyetini ligin 15. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 yenerek elde eden kırmızı-beyazlılar, ardından Trabzonspor (0-3), Gaziantepspor (0-0), Medipol Başakşehir (1-2) ve Gençlerbirliği (0-1) müsabakalarından 3 puan çıkaramamıştı.

Ev sahibi ekip, bu galibiyetle puanını 24'e çıkardı.

- Eto'o sakatlandı

Antalyaspor'u Fenerbahçe önünde 1-0 öne geçiren golü atan yıldız futbolcu Samuel Eto'o, yaşadığı sakatlık nedeniyle müsabakayı tamamlayamadı.

Kamerunlu oyuncu, 62. dakikada sağ kasığından geçirdiği sakatlık sonrası, 64. dakikada oyundaki yerini Kadir Bekmezci'ye bıraktı.

Öte yandan Samuel Eto'o, ligde 4 maç aradan sonra golle buluştu. Son golünü 15. haftadaki Mersin İdmanyurdu müsabakasında kaydeden Kamerunlu futbolcu, aradan geçen 4 maçın ardından yeniden skora katkı yaptı ve gol krallığı yarışında 14 gole ulaştı.

- Antalyaspor'da büyük sevinç

Fenerbahçe galibiyeti sonrası Antalyasporlu futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Müsabakanın tamamlanmasının ardından saha içinde galibiyetlerini kutlayan oyuncular, daha sonra tribünlere giderek mutluluklarını taraftarlarla paylaştı. Kırmızı-beyazlı oyuncular, taraftarlarla karşılıklı tezahüratta bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 20. hafta maçında Antalyaspor, sahasında lider Fenerbahçe'yi 4-2 yendi.47. dakikada sol kanatta topla buluşan Serdar Özkan'ın şutunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.54. dakikada Antalyaspor farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Mbilla'nın yaptığı ortada, Serdar Özkan ceza sahası ön çizgisinde meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol ettikten sonra Danilo'ya ara pası verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Danilo, takımının ikinci golünü kaydetti: 

2-0 56. dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında, Eto'o'nun pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Makoun, kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 

3-0 59. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Eto'o'nun şutunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in müdahalesiyle oyuna alanına döndü.85. dakikada Fenarbahçe farkı ikiye indirdi. Volkan Şen'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Alves, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 

3-1  90. dakikada Diego'nun ceza sahasının ön çizgisi önünden attığı şutta, kaleci Fornezzi meşin yuvarlağı çift yumrukla uzaklaştırdı.90+2. dakikada Makoun'un ara pasıyla kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kalan Emrah Başsan'ın aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.90+3. dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında, topla sağdan ceza sahasına giren Emrah Başsan, pasını Sakıb Aytaç'a verdi. Sakıb Aytaç kaleci Volkan Demirel'i geçerek meşin yuvarlağı dar açıdan boş kaleye gönderdi: 

4-1 90+5. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza sahasında topla buluşan Van Persie, Celustka'yla girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı 90+6. dakikada kullanan Van Persie, takımının ikinci golünü kaydetti: 4-2

Karşılaşma, Antalyaspor'un 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.