Antalyaspor Başakşehir'i işte böyle avladı

Antalyaspor Başakşehir'i işte böyle avladı

Başakşehir takımı Emre Belözoğlu’u ile yakaladığı güzel futbol ve enerjiyi taçlandırmak istiyor. Lig ikinciliğini yakalayarak Şampiyonlar Ligi arenasında yer almak düşüncesinde. Rakibi Antalyaspor ise düşme korkusu görmemek için puan amacıyla  karşılaşmaya çıktı. İstediğini de tek golle aldı, 3 puanın sahibi oldu. 

Ev sahibi takımda sakatlıkları devam eden Mdayıshimiye, Mahmut ve Trezeguet yer almadı. Antalyaspor ise tam kadroya yakın bir takımla sahada yer aldı.

Başakşehir oyuna hızlı başladı. Önde baskı kurup rakibini hataya zorlamaya çalıştı. Antalyaspor rakibinin oyun gücünü kırarak oyunu sete çevirdi. Orta sahayı hızlı geçip rakip kalede gol aradı. Nitekim savunmanın dengesinin bozulduğu dakikada Doğukan’ın ara pasında Wright topla buluşup fileleri havalandırdı. 

Ev sahibi takım ilk yarıda iki zorunlu değişiklik yaptı. Sakatlanan Hasan Ali Kaldırım ve Serdar Gürler yerlerini Okaka ve Deniz Türünç’e bıraktı. Başakşehir daha çok topla oynamış gözükse de Antalyaspor karşısında üstünlük kuracak bir futbol oynamadı. İlk yarıda soyunma odasına mutlu giden takım konuk Antalyaspor oldu. 

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Pizzi’yi kulübeye çekip Berkan’ı sahaya sürdü. Arı gibi, “vız vız” tamam da balı kim yapacak! Antalyaspor kalecisi Boffın’ı rahatsız edecek bir şut, kafa vuruşu, yan top yok.

Başakşehir, oyuna başlarken koyduğu hedefin aksine adeta “ben yerimden memnunum, Şampiyonlar Ligi’ni değil, Avrupa’yı bile istemiyorum” havasıyla oynadı. Puanı daha çok isteyen ve dolayısıyla hak eden  taraf, yani Antalyaspor kazandı.. Kırmızı beyazlılar böylece yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

Yazarın Diğer Yazıları