Antik kentte düğün tartışması: Keşke yapılsa!

Antik kentte düğün tartışması: Keşke yapılsa!
Efes Antik Kenti’nde düğün yapıldığı iddiaları tepki çekince yetkililer düğün iddiasını yalanlamış, farklı bir organizasyon olduğunu söylemişti. Bu tür antik mekanlarda düğün yapılır mı? Tartışmaya Habertürk yazarı Murat Bardakçı farklı bir yorum getirdi.

Efes Antik Kenti’ndeki düğün iddiaları ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların ardından tartışma başladı. Yetkililer düğün değil, başka bir organizasyon dedi. Bu kez de antik mekanlarda ne tür organizasyonların yapılıp yapılamayacağı tartışılmaya başlandı.

Tepkilerin aksine HaberTürk yazarı Murat Bardakçı antik kentte düğün yapılmasından yana. Hatta düğün iddialarına kızanlara da tepkili. Bardakçı’nın bu konuya değindiği yazısında ifadeleri şöyle:

EFES’TE KEŞKE DÜĞÜN DE YAPILSA!

“Efes harabelerine masalar yerleştirilip akşam yemeği verildi diye bir kıyamettir kopuyor...

Neymiş efendim, dünya kültür mirası olan Efes gibi bir yerde böyle iş olmazmış; bu hem tarihe saygısızlıkmış, hem de mekân zarar görürmüş, üstelik tarihî yerlerde artık neredeyse düğünlere ve sünnetlere de izin verilecekmiş!

Keşke verilse, nerde o günler!

Tarihî mekân sahibi memleketler bu mekânları hem tanıtıma hem de para kazanmaya, kazandıkları parayı da bakım ve restorasyona harcarlarken bizdeki anlayışa bakın! “Efes’te böyle şeyler yapılamaz” diye bas bas bağırılıyor, mutlaka bahane bulma meraklıları hayatları sanki kral sofralarında geçmiş gibi masa düzenlemelerini beğenmiyorlar, akıllarına gelmediğinden olacak ki şimdilik mönüye falan müdahale etmiyorlar, Efes’i akşam yemeğine açan Kültür ve Turizm Müdürü’nü tebrik etmeleri gerektiği halde aleyhinde demediklerini bırakmıyor, üstüne üstlük “Ya buralarda düğün yapılmasına izin verilirse” diye paranoyaya kapılıyorlar!

Tekrar söyleyeyim: O izinler keşke verilse; nerde o günler!

Beyefendiler, hanımefendiler, Efes’in ve diğer tarihî yerlerin dünyadan bîhaber gönüllü muhafızları! “İşleyen demir ışıldar” misâli eski mekânların kullanılmalarından değil, kullanılmamalarından korkun! Bu yerler etkinliklere açılır, uyulacak kurallar aklı başında şekilde belirlenir ve denetim de adam gibi yapılırsa hem mekân kurtulur, hem de kafanız rahat eder...”

İlgili Haberler