Antioksidan deposu kalbi koruyor cildi ışıl ışıl yapıyor

Antioksidan deposu kalbi koruyor cildi ışıl ışıl yapıyor
Son yıllarda sofralarda oldukça popüler olan Siyah pirinç, yüksek lif oranı ve mineral zengini yapısıyla kilo vermeye yardımcı olur düşük şeker oranıyla kalp dostu olan siyah pirinç antioksidan özelliği ile cildin ışıl ışıl parlamasına sağlar. Peki siyah pirinç nedir? faydaları nelerdir

KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR 

Siyah pirinç, iştahı azaltarak ve dolgunluk hissini artırarak kilo kaybını arttırmaya yardımcı olur. İçerisindeki sağlıklı bileşenler sayesinde iyi bir protein ve lif kaynağıdır.

KALP SAĞLIĞINI KORUR 

Antioksidanlarının çoğunun kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olduğu araştırmalarca biliniyor. Siyah pirinç de antioksidan açısından çok zengin olduğu için kalk sağlığını koruyor.

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ 

Siyah pirinç diğer tüm pirinçlere oranla antioksidan açısından en yüksek olandır ve hepsinden daha fazla protein içerir.

Siyah pirinç, siyah-mor rengini, antioksidan özelliklerine sahip antosiyanin denilen bir pigmentten alır.

Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikaller olarak bilinen moleküllerin neden olduğu oksidatif strese ve toksik bileşenlere karşı koruyan yapılardır.

Yapılan araştırmalar siyah pirincin 23'ten fazla antioksidan içerdiğini söylüyor.

DEMİR KAYNAĞI 

Siyah pirinç iyi bir demir kaynağıdır. Özellikle demir ve magnezyum deposu olarak bilinmektedir.Vegan ve vejetaryanlar için oldukça iyi bir alternatif olan siyah pirinç; kemik, kas, ve sinir dokusuna da faydalıdır. Rengi tamamen doğal ve genetiğiyle oynanmamıştır.

GLUTEN İÇERMEZ 

Siyah pirinç doğal olarak gluten içermez. Pek çok kepekli tahıl gluten içerir fakat siyah pirinç, glutensiz bir diyet uygulayanların tüketebileceği, besleyici, doğal olarak glutensiz bir seçenektir.

Çölyak hastalığı veya gluten duyarlılığı olanlar için iyi bir seçenektir.

KAYNAK: HÜRRİYET

 

 

İlgili Haberler