Anzak törenlerini kana bulayacaklardı

Anzak törenlerini  kana bulayacaklardı
Avustralya’nın Melbourne kentinde operasyon yapan polis, 25 Nisan’daki Anzak Günü’nde polislere saldırı düzenlemeyi planlayan ve IŞİD ile bağlantılı oldukları açıklanan 5 kişiyi yakaladı

Anzak törenlerini kana bulayacaklardı

Avustralya’nın Melbourne kentinde operasyon yapan polis, 25 Nisan’daki Anzak Günü’nde polislere saldırı düzenlemeyi planlayan ve IŞİD ile bağlantılı oldukları açıklanan 5 kişiyi yakaladı. Avustralya’da düzenlenecek Anzak Günü’nü kana bulamayı hedefleyen teröristler düzenlenen operasyonda yakalandı. Melbourne kentinde polis, 25 Nisan Anzak Günü törenlerinde saldırı düzenlemeyi planladıkları belirtilen iki kişiyi gözaltına aldı. Melbourne’un çeşitli semtlerinde bulunan yedi eve dün sabah saatlerinde yaklaşık 200 polisin katıldığı terörle mücadele operasyonu düzenlendi. Operasyonda yaşları 18-19 civarında olan ve terör örgütü IŞİD ile bağlantılı oldukları ifade edilen beş kişi gözaltına alındı.

Soruşturmalar sürüyor

Operasyonu düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Victoria Emniyet Müdür Yardımcısı NeilGaughan, yakalan beş kişiden ikisinin Anzak Günü törenlerinde polisleri hedef alarak saldırı düzenlemeyi planladıkları için gözaltına alındığını söyledi. NeilGaughan, diğer üç kişiden birinin ruhsatsız silah bulundurma suçundan, diğer iki kişinin ise polise yardımcı olmaları için gözaltında tutulduklarını açıkladı. Mart ayından itibaren elde edilen bilgiler ışığında yapılan operasyonla ilgili soruşturmaların devam ettiğini açıklandı.