"Apoleti FETÖ'ye, Apo'ya mı takacaksın?"

"Apoleti FETÖ'ye, Apo'ya mı takacaksın?"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerine ilişkin, "Niye sökeceksin apoletini, söküp de FETÖ'ye mi, Apo'ya mı takacaksın apoleti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştirirken 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in alkışlaması üzerine tartışmalar devam ediyor. 

Muharrem İnce'nin eleştirileri alkışlayan Korgeneral için, 'O apoletleri sökeceğim' sözlerini eleştiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Şimdi 'İsmail Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökeceğim' diyor. Ne yaptı İsmail Metin Temel Paşa? Zeytin Dalı Harekatı'nı yaptı, şimdi Irak'ın kuzeyinde harekatı yönetiyor, terörle mücadelede içeride ve dışarıda teröre dünyayı dar ediyor. Bir kötülük mü yaptı bu millete, devlete?" dedi.

Bozdağ sözlerine şu şekilde devam etti:

"CUMHURBAŞKANI BU ÜLKENİN BİRLİĞİNİ TEMSİL EDİYOR"

Kahraman ordumuzun kahraman bir mensubu ama kalkmış, 'Apoletini sökeceğim' diyor. Niye sökeceksin apoletini, söküp de FETÖ'ye mi, Apo'ya mı takacaksın apoleti? Kime takacaksın? Ne yaptı, suçu ne? Cumhurbaşkanı'nı alkışlamış. Cumhurbaşkanı, bu ülkenin devlet başkanı, devletin başı, milletin birliğini temsil ediyor, Anayasamıza göre ordunun başkomutanı. Bir generalin devletinin başını, milletin birliğini temsil eden, başkomutanını alkışlamasından daha doğru, erdemli bir şey olabilir mi? Bunun neresinde yanlış var? Bunlar, 'Cumhurbaşkanı'nı alkışlarsan düşmansın, ayağa kalkıp saygı gösterirsen sen yalakasın' Bizim geleneğimizde devletin büyüklerine saygı esastır. Bunların geleneklerimizden, kültürümüzden, devlet adabından, devlet terbiyesinden de zerre kadar haberleri yok."

İlgili Haberler