Apple cihazlarda şifre tarih oluyor

Apple cihazlarda şifre tarih oluyor
Apple'ın WWDC 2022 etkinliğinde şifresiz kimlik doğrulamasına ilişkin bazı detaylar paylaşıldı. Apple cihazlarda artık Apple Passkeys’i devreye sokmak için hazırlıklar yapılıyor.

WWDC 2022 etkinliği sırasında Apple, parolaları ortadan kaldırmak için geliştirdiği Apple Passkeys’i açıklıadı. Yeni özellikle kullanıcılar hesaplarını biyometrik kimlik doğrulama yoluyla koruyacak ve cihazlarını bu yolla koruyacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Apple’ın etkinlik sırasında açıklamasına göre Passkeys’in amacı şifreleri kaldırmak değil, hesaplara daha fazla güvenlik getirmektir. Apple, Passkeys’in biyometrik kimlikle şifrelendiğini ve parolaların aksine özel yazılımlarla kırılamayacağını aktardı.

WWDC’deki bilgilendirmeye göre, biyometrik kimlikle girişin farklı cihazlarda kullanılabilmesi, parola kültürünü baştan aşağı değiştirecek. Şirketin Passkeys’i hem uygulamalar hem de cihazlar için tasarladığını göz ardı etmeyelim.

Teorik olarak Face ID ve Touch ID, iPhone, iPad, MacBook veya iMac’teki uygulamalara, web sitelere ve programlara erişmek için oturum açma bilgilerinin yerini alacak. Teknoloji devi Passkeys’i ayrıca Android, Linux ve Windows platformlarında da kullanmak istiyor.

“Apple Passkeys sayesinde Apple’a ait olmayan bir cihaza giriş yapabilir ve yalnızca iPhone’unuzu kullanarak bir web sitesinde veya uygulamada oturum açabilirsiniz. Parolasız bir gelecek için sabırsızlanıyoruz.”

İlgili Haberler