iPhone 14 biraz rötarlı çıkacak

iPhone 14 biraz rötarlı çıkacak
Çin'de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sebebiyle iPhone 14 serisinde gecikmeler olabileceği açıklandı. Bu kapanma durumları büyük firmaları da vurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; iPhone için parça üretimi yapan Foxconn, Çin hükümetinin pandemiye karşı yedi günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmesinden sonra işe alımları dondurmak zorunda kaldı. Bu durumun önümüzdeki aylarda tanıtılacak iPhone 14 serisinin gecikmesine neden olması bekleniyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde Çin’de yaşanan vaka patlamasının tedarik zincirini etkileyeceği konusunda açıklama yapmıştı. Foxconn’un sokağa çıkma yasağından etkilenen Zhengzhou tesisleri, iPhone parça üretiminin yüzde 80’lik kısmını oluşturuyor.

Fabrikaların uzun süre kapalı kalmasının ardından tekrar açılması eski düzenlerine dönmesini zorlaştırıyor. Bu yüzden tedarikçinin aynı zamanda yüklü bir maddi kayıp yaşaması da beklenenler arasında.

Pandeminin ilk ortaya çıkış tarihine denk gelen iPhone 12 serisinde Apple, tanıtımı bir ay ertelemek zorunda kalmıştı. Şirket ancak geçtiğimiz Eylül ayında normal düzenine dönüş yapabildi. Bu tecrübeye baktığımızda iPhone 14 serisinin çok fazla uzamayacak bir erteleme yaşayacağı olası görünüyor. Apple ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler