Apple ve Android’lerdeki eski uygulamalar güvenlik riski taşıyor

Apple ve Android’lerdeki eski uygulamalar güvenlik riski taşıyor
Bir analiz firması tarafından çıkan bilgilere göre, beş milyondan fazla uygulama arasında 1.5 milyondan fazlasının artık hiç güncelleme almadığı ortaya çıktı. App Store ve Google Play Store'daki güncel olmayan uygulamaların güvenlik riski oluşturduğu ortaya çıktı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Pixalate adlı analiz firması tarafından yapılan araştırma birçok kullanıcının terkedilmiş uygulamlar yüzünden risk altında olabileceğini ortaya koydu. Eski uygulamalar kullanıcılar için önemli bir güvenlik riski oluştursa da, hem Apple‘ın hem de Google bu konuda çeşitli önlemler almış durumda. Her iki şirket de güncelleme almayan uygulamaları belli koşullar altında mağazasından kaldırıyor.

App Store politikasını güncelleyen Apple, üç yıl boyunca güncelleme yapılmayan uygulamaları terk edilmiş olarak sınıflandıracak ve mağazasından kaldıracak. iPhone üreticisi ayrıca belirli sayılarda indirme sayısına ulaşamayan uygulamaları da mağazasında yer vermeyecek.

Apple bir uygulamayı “eski” olarak işaretlediğinde, söz konusu uygulamanın App Store’dan kaldırılmadan önce geliştiricilerin değişiklik yapması için 90 günleri olacak. Ancak uygulamalar mağazadan silinmiş olsa bile kullanıcıların cihazlarında yer almaya devam edecek. Bu tür eski uygulamalar da her zaman kullanıcı için risk teşkil etmeye devam edecek.

İlgili Haberler