Apple’dan arama motoru atağı: Siri odaklı olacak. Google'a rakip mi oluyor

Apple’dan arama motoru atağı: Siri odaklı olacak. Google'a rakip mi oluyor
İddialara göre Apple, Google'a rakip olmak istiyor. Bu doğrultuda yeni bir arama motoru geliştiriyor. Daha önceden de (2014 yılında) böyle bir girişim içerisinde olmuş olan Apple, Siri odaklı arama motorunun ne zaman çıkaracağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Apple’ın kendi arama motorunu kurduğuna dair iddialar yer alıyor. Teknoloji yazarı Robert Scoble, WWDC’de tanıtılacağını düşündüğü gelişmeleri bir Tweet dizisiyle paylaştı. Scoble özellikle artırılmış gerçeklik konusunda önemli çalışmalar olduğunu belirtti.

Scoble, Apple’ın geliştirdiği bir arama motoru konusuna da yer verdi. Apple’ın kendi arama motorunu kurduğuna dair söylentiler yıllardır devam ediyor. Bununla birlikte şirketin 2014 yılında arama motoru benzeri bir girişimde bulunduğu da iddia ediliyor.

Pek çok kişi için arama motoru denildiği zaman akla ilk olarak Google geliyor. Bundan dolayı, Apple’ın kendi arama motorunu geliştirmesi halinde büyük bir çaba göstermesi gerekiyor. Ancak şimdilik konu hakkında herhangi bir net bilgi yer almıyor.

İlgili Haberler