Ara Güler son yolculuğuna uğurlandı

Ara Güler son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye’de foto muhabirliğin duayen ismi Ara Güler son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayata gözlerini yuman duayen fotomuhabiri Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı. Güler için Beyoğlu'ndaki Galatasaray Meydanı ve Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde törenler düzenlendi.

Güler için ilk tören, Galatasaray Meydanı'nda yapıldı. Meydana "Güle güle büyük usta, seni asla unutmayacağız!" ve Güler'in "Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın." şeklindeki sözlerinin yer aldığı büyükçe bir poster asıldı.

Ara Güler'in naaşı Türk Bayrağı'na sarılı platforma getirildi. Karanfillerin yer aldığı platformda, mumlar yakıldı. Yakınları ve foto muhabirleri naaşın başında bir süre nöbet tuttu. Bir yakını tarafından getirilen Ara Güler'in fotoğraf makinesi ve çantası da tabutun başına konuldu. Daha sonra sahnede duduk ve keman sanatçıları, "Dle yaman", "Sari Gyalin" ve "Grunk" türkülerini, seslendirdi. Güler'in asistanı Fatih Aslan ile yakınları, taziyeleri Ara Cafe'de kabul etti.

Asistan Aslan, törene katılanları selamlayarak, "Umuyorum huzurlu gitti. Son anına kadar yanındaydım. Her şey istediği gibi oldu. Müzesini açtı, arşivini, önemli ellere kıymetli insanlara ve bütün Türk milletine emanet etti. Zaten o da öyle söylüyordu. Türk milletinin malıdır” ifadelerini kullandı.