Arakan için müdahale çağrısı

Arakan için müdahale çağrısı
Filistinli gruplar, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) yönelik katliamını durdurmak için uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkının Rohingya Müslümanlarının yanında olduğu vurgulanarak, uluslararası toplumun Myanmar'daki katliamı durdurmak için harekete geçmesi istendi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de Gazze'de Arakanlı şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Fetih Hareketi Sözcüsü Usame el-Kavasimi yazılı açıklamasında Myanmar'daki katliamı kınadı ve Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı şiddetin durması için uluslararası toplumu acilen müdahaleye çağırdı.

"Uluslararası toplumun sessizliği gölgesinde işlenen bu suçlar, insan hakları, suçlunun yargılanması ve uluslararası kanunları ihlal konusunda farklı kriterlerin olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullanan Kavasimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni de sivillerin korunması için üzerine düşeni yapmaya davet etti.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Ahmed el-Mudellel de cuma hutbesinde Myanmar'daki Müslümanların dünyanın gözü önünde katliama maruz kaldığını belirterek, İslam ve Arap dünyası ile uluslararası topluma, sivillerin korunması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler'den bugün yapılan açıklamaya göre, son iki haftada Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslüman sayısı 270 bine ulaştı.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti.