Arap Birliği’nden Birleşmiş Milletler’e çağrı

Arap Birliği’nden Birleşmiş Milletler’e çağrı
Arap Birliği, Yahudi yerleşimcilerin, Nablus’ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayın, şeffaf ve tarafsız bir şekilde soruşturulması için Birleşmiş Milletler bünyesinde uluslararası bir komite oluşturulmasını talep etti

Arap Birliği’nin “Filistin ve İşgal Edilmiş Arap Toprakları’ndan” sorumlu birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Arap Birliği, acil olarak işgal edilmiş Filistin topraklarının ziyaret edilmesi, bu çirkin suçun şeffaf, tarafsız bir şekilde soruşturulması ve sorumluların belirlenmesi için BM bünyesinde uluslararası komite kurulmasını talep ediyor” ifadesine yer verildi. Açıklamada, söz konusu komite tarafından hazırlanacak raporların da Filistin halkını korumak amacıyla caydırıcı önlemler alınması için BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması istendi.     

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimciler tarafından evleri kundaklanan Devabişe ailesinden yaralananların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Hastanede tedavi altına alınan Devabişe ailesini ziyaret eden Avad, anne ve baba Devabişe ile oğulları Ahmed’in sağlık durumlarının ağır olduğunu açıkladı. Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinin güney doğusundaki Duma beldesinde gerçekleştirdikleri saldırı, uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.