ARENA patladI!

ARENA patladI!
Süper Kupa’yı ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye kaptıran, ligde Eskişehir beraberliği’nden sonra Şampiyonlar Lig’indeki ilk maçında 1 puanı zor kurtaran Cimbom’da isyan büyük. Kaptan Selçuk, Burak ve yeni yabancıların kötü performansları taraftarları çileden çıkarttı

Futbolda büyük zaferlere alışmış Galatasaray’da sezon başından itibaren yaşanan kötü futbol sonunda taraftarı çileden çıkarttı.. Fatih Terim’in gönderilmesinden sonra bir türlü eski havasını yakalayamayan, Manci’nin de gitmesinden sonra yeni bir İtalyan Cesare Prandelli ile sezona başlayan, ancak geçen bu süre zarfında ortaya konan futboldan bir türlü memnun olmayan sarı kırmızılı taraftarlar sonunda patladı. Sezon başında yapılan hazırlık kamplarında oynadıkları zayıf rakiplerini zorlanarak geçen, sezonun ilk önemli mücadelesinde Fenerbahçe karşısında penaltı atışları sonrasında Süper Kupa’yı kaybeden, ligin ilk maçında Bursa’yı 2-0’la geçtikten sonra Eskişehir ile golsüz beraber kalan, büyük umutlarla çıkılan Şampiyonlar Ligi ilk maçında grubun en genç ve en az şans verilen takımı Anderlecht karşısında ortaya konan kötü futbol sonunda taraftarları çıldırttı.

Prandelli ıslığa kırıldı
Olcan Adın ile başladıkları transfer sezonunda beklenen isimleri alamayan, transferin son gününde Tarık Çamdal, Dzemaili, Pandev’in gelmesinden çok da mutlu olmayan taraftar, çok şey beklediği kaptan Selçuk, Burak Yılmaz, Veysel ve Telles’in kötü performansının sürmesine ıslıklarla tepki verdi. Önceki gece büyük umutlarla Arena’ya gelen sarı kırmızılılara gönül verenler, genç ve tecrübesiz bir takım karşısında takımlarının aciz kalmasına isyan etti.. Maçın bitimiyle birlikte baştan Selçuk’a olmak üzere gol atmasına rağmen Burak’ın ıslaklanması Galatasaray’ı karıştırdı. Teknik direktör Casera Prandelli maç sonunda en üzüldüğü şeyin futbolcularının ıslaklanması olduğunu, ufak tefek hatalarını düzeltip daha iyi olacaklarını söylese de taraftarın tepkisinin dinmeye niyeti yok..

Şaş’ın çarpıcı yorumu
Bu arada Galatasaray’ın eski futbolcusu ve yardımcı hocası Hasan Şaş’tan kaptan Selçuk için ilginç bir yorum geldi. Şaş şöyle konuştu: “Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleri sonrası Selçuk’u en verimli olduğu bölgeden kopardık. Yeni gelen isimlerle buna mecburduk. Melo ile çok iyi bir uyum yakalamıştı ama sola kaydırdık. 4-4-2’den vazgeçince 3’lü orta sahada hem Selçuk hem de takım bocaladı. Mancini de, Prandelli de bunu yaptı. Başka seçenekleri yok. Melo ile yanyana olmadığı için ve Sneijder geldikten sonra daha geride kaldığı için 13 gol, 15 asistlik performansını artık göremeyiz. İstediklerini yapamaması sebebiyle bu yüzden sinirleniyor.”