Arena'da adalet yoktu!

* Daha doğrusu Beşiktaş-Trabzonspor maçında adaletin tecelli etmesi hakem Mete Kalkavan'n kararları ve Quaresma'nın meslektaşı Yusuf'a müdahalelesi ile engellenmiştir.

* Kağıt üzerinde Beşiktaş'ın kayıtsız şartsız galibiyetiyle sonuçlanacağı düşünülen bir maç, futbolun "Her maç sahada kazanılır" kuralı ile yıkılmak üzereyken kural ve kaide dışı engellerle maalesef haksız bir sonuca gitmiştir. Her ne kadar Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, "Hakem maçı etkilemedi" dese de eski hakemlerden Mustafa Çulcu'nun şu ifadeleri "Sonucu etkilememeştir" denmesinin ne kadar yanlış olduğununun göstergesidir. "Atiba, N'Doye'yi indirdi. Penaltı verilmeliydi. 62'de Qeurasma Yusuf'a yaptığı müdahale sonrası direk olarak atılmalıydı. 82'de Oğuzhan, ikinci sarı karttan ihraç edilmeliydi."

* Şimdi böylesine önemli hataları yapan ve özellikle de Trabzonspor'un hücum hattındaki en büyük kozu Yusuf'u devre dışı bırakan bir karara imza atanlar adaleti engellemişler midir?, yoksa engellememişler midir?. Bu kararı sağduyulu hareket edebilecek kamuoyu spor medyasına bırakıyorum.

* Trabzonspor, Beşiktaş karşısında da tıpkı Galatasaray'ı mağlup ettiği gibi bir sonucu elde edebilir miydi? Belki zor görünüyordu. Ama Mehmet Ekici'nin son aylardaki en güzel oyununu ortaya koyması, Slovak Bero'nun giderek ivme kazanması ve de tekrarlamak zorundayız ki Yusuf'un sahada kalabilmesi Trabzonspor'un Beşiktaş'ı yenmesini sağlayabilirdi. Ama dediğimiz gibi öyle veya böyle Trabzonspor adına adaletin tecellisi hiç değilse bir biraberlik için bile engellenmiştir.

* O ki bir adaletsizlikten söz ediyoruz. Fatih Terim'in son açıkladığı milli takım kadrosunda örneğin Selçuk'un yer alması ama son haftalardaki formuyla ondan bir gömlek daha üstün oynayan Mehmet Ekici'nin alınmaması da adalete darbe değil midir?.

Yazarın Diğer Yazıları