Arınç, Diyanet’e ilk 5 müjdesi verdi

Arınç, Diyanet’e ilk 5 müjdesi verdi
Arınç, Diyanet’e ilk 5 müjdesi verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemil Çiçek’in Alevilikle ilgili ’fetvası’na aynen katıldı ve Diyanet’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemil Çiçek’in Alevilikle ilgili ’fetvası’na aynen katıldı ve Diyanet’e protokol müjdesi verdi: Atatürk, Diyanet İşleri Başkanı’nı her zaman ilk 5’in içinde bulundurmuştur. Şimdi 52. sırada olduğuna bakmayın. Protokolü düzelteceğiz.

Diyanet’e yeni protokol yolda
Arınç, “Atatürk’ün Diyanet İşleri Reisi’ne verdiği önem, bugün de protokolde en önde yerini koruyacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT ile Moritanya Televizyon ve Radyosu arasındaki işbirliği protokolünün imza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, bir gazetecinin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün TBMM’de cemevi açılmasına ilişkin talebinin, TBMM Başkanlığı tarafından “Alevilik din değildir” gerekçesiyle reddedildiğini hatırlatması üzerine, şunları söyledi, “Aleviliğin bir din olduğunu sayın milletvekilimiz söylüyorsa, Türkiye’de, ‘ben Aleviyim’ diyen milyonlarca insan var. Onlar Aleviliğin bir din olmadığını, İslam’ın içinde olduğunu söylüyorlar. Biz burada sayın milletvekilinin ne söylediğine değil yüzyıllardır belki bin yıldır Alevilik konusunda bir inanç manzumesinin İslam içinde yer aldığını söyleyen bugüne kadar gelmiş öğretileri kabul etmek noktasındayız.” Atatürk ve 1924 yılında kurulan Diyanet İşleri Reisliği’nin başına getirilen İlk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kurduğu Cumhuriyet kurumlarının başında geldiğini söyleyen  Arınç, “Atatürk, Diyanet İşleri Başkanı’nı her zaman sağ tarafında bulundurmuştur. Protokolde ilk 5’in içinde bulundurmuştur. Şimdi 52’inci sırada olduğuna bakmayın. İnşallah yeni yapılacak protokol düzenlemesiyle aynı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyanet İşleri Reisi’ne verdiği önem, bugün de yine protokolde en önde yerini koruyacaktır, korumalıdır” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye’nin Türk uçağın uçaksavarla mı yoksa füzeyle mi düşürdüğü konusunda çıkan haberleri değerlendirdi.

Haber kaynağımız doğru
Arınç, “Suriye’den 13.5 mil açıkta vurulduğunun açıkça belli olduğunu ifade eden Arınç, “Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı bilgilere itibar etmek noktasındayız” dedi. Arınç, “Biz devlet olarak haber kaynaklarımızın doğruluğuna eminiz ve bunları kayıt altında tutuyoruz” ifadelerini kullandı. Bülent  Arınç, ”Bizim bu konudaki her seviyeden yaptığımız açıklamalarımız bir bütünlük arz ediyor. Deliller arttıkça kesin vurulma şekli belirlenecek ve Genelkurmay tarafından açıklanacaktır” diye konuştu.