Arınç: Kesinlikle altını kirletmiştir

Arınç: Kesinlikle altını kirletmiştir
Melih Gökçek'in "FETÖ, Gezi olaylarından sonra Arınç'ı Başbakan yapmak istedi" sözlerine Arınç'tan çok sert bir cevap geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı televizyon programında eski Başbakan Yardımcısı ve AKP'nin kurucularından Bülent Arınç'ın FETÖ ile ilişkili olduğunu iddia etti.

Gezi olayları sonrası FETÖ'nün Arınç'ı Başbakan yapmak istediğini iddia eden Gökçek'e Arınç'tan cevap geldi.

İşte Arınç’ın açıklamaları:

Bu iddia değildir, iddia ciddi olur. 2015 Mart ayında, bana ve aile bireylerine çok çirkin biçimde saldırmasına Bakanlar Kurulu sonrası ağır cevap vermiştim. O günden bu yana karşılaşmadım. Karşılaşmamak için gayret gösterdim. Muhatap almamak için konuşmadım. Ta ki dün akşam sizin programınızda söylediklerine kadar. Referanduma çok yaklaştığımız şu günlerde beni hedef alarak iftiranın daniskasını yaptı. Hadise şudur: Bunu kesinlikle hiçbir delili yoktur. Hüseyin Gülerce’yi delil olarak gösteriyor. Hüseyin Gülerce buna cevap vermelidir.

Böyle bir itham hiçbir zaman gerçeğe ulaşamaz. Çünkü yarın bir gün başkası da böyle bir iddiada bulunabilir. Biz bunlara itibar edebilir miyiz? Sabahattin Önkibar da bir liste yayınladı. Darbe gerçekleşseydi şunlar şunlar bakan olacaktı dedi. Bunlar ciddiye alınmadı mı? Yarın bir uyuşturucu kaçakçısı yakalansa ben bunları Merkel’den aldım dese inanacak mıyız? Sadece senaryodan ibaret olan bu sözler. Yalandır, iftiradır. Hüseyin Gülerce’nin diyeceklerini merakla bekliyorum.

2 seneden bu yana ambargo altındayım. 3-4-5 Haziran günlerinde sayın Başbakanımızın Fas ziyaretleri sırasında, Gezi Parkı olaylarının en ateşli günlerinde başbakan yardımcısıydım. Benim bu krizi yönetmem gerekiyordu. Bütün bakanlarla kriz masası oluşturup bu ateşi söndürmeye çalıştık. Melih Gökçek’in suçlamaları iftiradır. Ciddiye alınacak tarafı yoktur.

TWİTTER’DAN BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden de cevap veren Arınç, "Bir Hint atasözünde denir ki: Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir. Melih Gökçek'in hezeyanlarını bu açıdan değerlendirmek ve ciddiye almamak gerek. Artık siyasetin komedi unsuru olmuştur. Gülüp geçin" ifadelerini kullandı.

b1-008.jpgb2-006.jpg

 


 

İlgili Haberler