Arınç'ın AKP'den vekil adayı olan oğlu konuştu

Arınç'ın AKP'den vekil adayı olan oğlu konuştu
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç, AKP İstanbul 3. Bölge 11. sıradan 24 Haziran seçimi için yarışa girdi. Bir önceki seçime göre vekil olarak Meclis'e girmesi sürpriz olmayacak olan Arınç, babasıyla birlikte sahalarda olacak.

24 Haziran’daki çifte seçimde birçok siyasetçi, şair ve birlik başkanının çocukları da AKP’den milletvekili adayı oldu. Arınç'ın oğlu dışında listede Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, şair Abdürrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç ile Bendevi Palandöken’in oğlu Barış Palandöken de var.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Arınç'ın oğlu, adaylığı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Babam uzun yıllardır siyasetin içinde. Siyasetçi kişiliğinin yanında önemli bir devlet adamı olarak da ön plana çıkıyor. Tecrübelerinden faydalanacağım, ondan tüyolar alacağım. Babamla birlikte sahalarda olacağız. Uzmanlaştığım enerji ve dış ilişkiler bağlamında çalışmayı ve katkı sunmayı amaçlıyorum. Adaylığımla ilgili eleştiriler geldi, bunları doğal karşılıyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de yakın çevresiyle geçmişten gelen bir kader birlikteliğimiz var. Her zaman göreve hazır olduğumuzu biliyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız şahsımı milletvekili adayı göstererek onurlandırdı. Bana düşen görev, bu teveccühe layık olmak için çok çalışmaktır.”

AĞAR: TUTTUĞUMU KOPARIRIM

Eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, AK Parti Elazığ 3. sıradan milletvekili adayı oldu. 

Ağar, özetle şunları söyledi: “2014 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı, yerel seçimlerde 40’ı aşkın mitingine arkadaşlarımla birlikte katıldım. Mehmet Ağar’ın oğlu olmanın avantajları da dezavantajları da var. Siyasetçi çocuğu olunca kendi içinizde bir tecrübe oluşuyor. İyi hizmet nasıl yapılır, saygı nedir; babamdan gördüm. Dezavantajı ise beklentinin çok yüksek olması. Benim de iddialı bir kişiliğim var. Tuttuğumu koparırım.”

Elazığ, toplam 5 milletvekili çıkartıyor. AK Parti son seçimlerde Elazığ’da 4 sandalye kazanmıştı. 

KARAKOÇ: BABAM YOLUMA IŞIK TUTUYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında zaman zaman şiirlerini okuduğu şair Abdurrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç da AK Parti Kahramanmaraş 7. sıradan aday gösterildi. Erdoğan önceki gün şair Karakoç’un Bağlum’da bulunan mezarını da ziyaret etti. Oğul Karakoç, “Babamdan öğrendiklerim yoluma ışık tutuyor. Bizim için aslolan millet, devlettir. Babamızdan bunu gördük. Milletvekili seçilirsem ilk işim bütün partilerin il başkanlıklarını ziyaret etmek olacak” dedi.