Arınç'ın damadını kim tutuklattı?

Arınç'ın damadını kim tutuklattı?
Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasına sebep olan iki gizli tanıktan birinin Ergenekon döneminin de gizli tanığı olan 'Efe' olduğunu iddia edildi.

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in tutuklanmasına neden olan ifadelerden birini Ergenekon döneminde gizli tanık olan ve FETÖ'cü olduğu iddia edilen eski İliç savcısı Bayram Bozkurt verdi. 'Lagos' adlı bir gizli tanık da Yeter aleyhine ifade verdi.

Sözcü Gazetesi'nden Asuman Aranca'nın haberine göre, Yeter, savunmasında, kendisinin 'mahrem abi olduğunu ve hakim savcı sınavlarında etkili olduğunu' söyleyen Bozkurt'u tanımadığını iddia etti.

Ekrem Yeter'in tutuklanmasına neden olan ifadeyi veren Bayram Bozkurt daha önce, 'rüşvet aldığı' iddiasıyla hakkında soruşturma açılınca Erzincan Ergenekon Davası'nda 'Efe' adıyla gizli tanık olmuştu.

Eski Savcı Bozkurt, Ergenekon soruşturması sırasında "Arabama kene koyarak beni öldürmeye çalıştılar" demesiyle de gündeme gelmişti.

2009'da 'İrtica ile Mücadele Eylem Planını' uygulamaya koydukları iddiasıyla dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu eski Komutanı Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında gizli tanık 'Efe' olarak ifade verdiği gündeme gelmişti.

 

İlgili Haberler