Arınç'tan Erdoğan'a üslup tepkisi

Arınç'tan Erdoğan'a üslup tepkisi
Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üslup eleştirisinde bulundu.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Söylemlerimizi değiştirmemiz lazım" diyen Arınç, "Ne olur şu dilimizi üslubumuzu gözden geçirelim" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Erdoğan'ın, ‘CHP pisliktir, tezektir’ sözlerini hatırlatan Arınç, "Bunlar bizim düşmanlarımız değil; dostlarımız, rakiplerimiz ve arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"Söylemlerimizi değiştirmemiz lazım. Bugün ben Cuma Namazı'nda Kocatepe Camiisindeydim. Namazdan sonra Cumhuriyet Halk Partili eski bir milletvekilinin cenazesinde bulundum. Yanımdaki CHP'li arkadaşlar mutlu oldular. Sonunda birkaç tanesi bana, ‘Bugüne kadar sizin ağzınızdan bir hakaret çıkmadı, kötü bir şey söylemediniz. Bakın ben kırk yıllık CHP'liyim. Karşıdan Demirel'i gelirken gördüğümde saygımdan ayağa kalkardım.

Sayın Erdoğan da bizim Cumhurbaşkanımızdır. Saygı duymak istiyorum ama aynı cumhurbaşkanı, ‘CHP pisliktir’ diyor, ‘CHP tezektir’ diyor. Bu bizi rencide ediyor. Mecazi anlamda söylüyor belki ama millet böyle anlamaz' dedi. Ne olur şu dilimizi üslubumuzu gözden geçirelim. Bunlar bizim düşmanlarımız değil; dostlarımız, rakiplerimiz ve arkadaşlarımız. Bunu da dikkate almalıyız. Bütün bunları yaparsak bu seçimi kazanacağız."

İlgili Haberler