Arınç’tan şok suçlama

Arınç’tan şok suçlama
Genelkurmay Başkanı’nın, “Sürece ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, içinde yokuz” iddiasını Arınç yalanladı: Bunlar MGK’da konuşuluyor. Subaylarımızın bu konulardan haberi var...

Arınç’tan şok suçlama

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümetinin ilk bakanlar kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenledi. Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in “paralel yapı” ve “çözüm süreci” ile ilgili, “Yol haritasını basından okuyoruz” sözlerini, “Bir kurumu diğerinin ne yaptığından habersiz olması mümkün değildir, doğru da değildir. Genelkurmay Başkanımızın ifade etmek istediği konu, çok farklı bir konudur” şeklinde değerlendirdi.  Arınç şunları söyledi: “Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında neler yaptığımız, neler konuştuğumuzu daha sonra bildiri halinde özet olarak arz ediyoruz. Devletin ilgili kuramları da devletin rollerini en güzel şekliyle yerine getirmektedirler. Bir kurumu diğerinin ne yaptığından habersiz olması mümkün değildir. Genelkurmay Başkanlığı ve komite kademesindeki subayların, çözüm süreci olarak nitelendiren bu olayın içerisinde görevlerini yerine getirdiklerini, ne yapılması gerektiğini hepimizden daha iyi bilgiye sahip olduklarını biliyorum.”  

“Başbaşa görüşürüz” 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da  Özel’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Biz bunları Genelkurmay başkanımızla haftalık olağan toplantımızda görüşürüz” yanıtını verdi.  Hükümetin terör örgütü PKK ile başlattığı pazarlık sürecindeki Özel’in “bilinmezlik” tepkisine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz cevap veremedi. Sürecin yol haritasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’na bilgi verilip verilemeyeceği hususuna açıklık getirmekten kaçınan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünkü AKP grup toplantısına katıldıktan sonra kulise geçerek burada partili milletvekilleriyle sohbet etti. Yeniçağ muhabiri, AKP’li vekillerle sohbet eden Yılmaz’a, “ Yol haritasını Genelkurmay’a ne zaman vereceksiniz, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’nda oluşturulacak sekretaryada asker üye de görev alacak mı?” sorularını yöneltti. Yılmaz, “Bu konuda yorum yapmayacağım, hiçbir şey sormayın” yanıtını verdi.

“Bu çalışmada yokuz” 
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 30 Ağustos resepsiyonunda “çözüm süreci” ile ilgili olarak teröre karşı canını ortaya koyan askerin dışlandığını adeta itiraf etmiş, “Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında gerekli cevabı veririz. Hükümet yol haritasını bize vermedi. Keşke çalışmanın içinde olsaydık” demişti. Böylece Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Oslo’da PKK ile başlatılan sözde açılımdan bir çok devlet kurumu ve muhalefetle birlikte askerin de süreçten habersiz olduğu ortaya çıkmış oldu.