Arjantin’de istihbarat teşkilatı feshediliyor

Arjantin’de istihbarat  teşkilatı feshediliyor
Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, kendisi hakkında soruşturma açan savcı Nisman’ın gizemli ölümünün ardından, istihbarat teşkilatını feshedeceğini açıkladı

Arjantin Devlet Başkanı Kirchner, TV’den yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında istihbarat teşkilatının feshedileceğini açıkladı. Yeni bir yasa taslağı hazırladığını ve istihbarat yapısını baştan kuracaklarını duyuran Kirchner daha önce yaptığı açıklamada savcı Nisman’ın ölüm nedeninin intihar olmadığını söylemişti. Devlet Başkan Yardımcısı Amado Boudou da savcının ölümü üzerine ortaya atılan suçlamaların, muhalefetin işi olduğunu iddia etmişti.
Öte yandan, savcı Nisman’ın ölümüyle ilgili soruşturmada ilk dava açıldı. Belgeler, Nisman ile çalışan bilişim uzmanı Lagomarsino’nun, Nisman’a yasal olmayan yollarla silah verme suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini gösteriyor. Lagomarsino’nun verdiği silahın, Nisman’ın ölümüne neden olan silah olabileceği düşünülüyor. Lagomarsino, ifadesinde, Nisman’ın hayatının tehlikede olduğunu düşündüğünden kendisinden silah istediğini söyledi.
Kirchner, Nisman’ın önce intihar etmiş olabileceğini açıklamış, daha sonra ölümünün intihar olmadığı konusunda ikna olduğunu ve bir tuzağın parçası olarak öldürülmüş olabileceğini belirtmişti. Soruşturma kapsamında ortaya çıkan son bilgiler ise savcının evinin bulunduğu apartmanın servis kapısının açık olduğu ve havalandırma borusundan birilerinin içeri girdiği spekülasyonlarının yayılmasına neden oldu.