Arka Sokaklar’da verilen mesaj sosyal medyada gündem oldu

Arka Sokaklar’da verilen mesaj sosyal medyada gündem oldu
Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde 'Rıza Baba' karakterinin aşı olmayan insanlar hakkında kullandığı ifadeler ve aşı olmayan hamile kadının öldüğü sahne sosyal medyada gündem oldu.

Yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmaları sürerken, Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Arka Sokaklar''ın 596. bölümünde bu konuya dair sosyal mesaj verilmek istendi.

Dizide ''Rıza Baba'' karakteri tarafından kullanılan "Bu acılar bitsin istiyorsak yapılacak şey belli. Milyarlarca insanının yaptığı gibi gidip aşımızı olacağız. Olmayanlarla da tıpkı virüsle mücadele eder gibi mücadele edeceğiz" ifadesi sosyal medyada gündem oldu.

''Kanal D boykot'' ve ''Arka Sokaklar'' tabelaları, uzun süre Trend Topic (TT) listesinin üst sıralarında yer aldı.

AŞI OLMAYAN HAMİLE KADIN ÖLDÜ

Dizinin son bölümünde hamile bir kadın bebeğine zarar geleceği düşüncesiyle korona aşısı olmak istemezken, aşı için ikna edilmeye çalışılıyor. Ancak, kadın yine de aşısını yaptırmamayı tercih ediyor.

Mesut, Hüsnü, Selin ve Esra, Gazi’nin yerinde oturmaktadır. Yan masalarında bulunan hamile kadının sancıları başlar. Kadın ve eşi, Polis eşliğinde hastaneye yetiştirilir. Henüz doğum zamanı gelmemiştir ve kadın hamile olduğu için aşı yaptırmak istemez.

Hastanede hamile kadına korona testi yapılır ve kadının testi pozitif çıkar. Kadın, korona virüs sebebiyle ölüyor.

Dizinin bu bölümünün yalnızca aşı olmayan insanlara ayrıldığını iddia edilirken, sosyal medyada hamile kadının aşı olmadığı için öldüğü senaryosu da gündem oldu.

İlgili Haberler